Gündem

Sedat Peker'in eşi Özge Peker, evine yapılan polis baskınını anlattı: Kapımızı kırarak girmek istediler, özel harekât polislerinin eğitilmeleri gerek

10 Nisan 2021 15:15

Organize suç örgütü liderliğinden yargılanıp hüküm giyen Sedat Peker'in avukat eşi Özge Peker, "organize suç örgütü" operasyonunda evine yapılan polis baskınında kızının odasına silahla girildiğini belirtti. Peker, "Evde bir kadın ve üç ufak çocuk olarak yaşadığımız; bilindiği halde kapımızı kırarak içeri girmek istediler. Özel harekât polislerinin çocuklu evlere nasıl girileceği konusunda eğitilmeleri gerek" dedi. 

İstanbul merkezli 5 ilde, geçmişte organize suç örgütü liderliğinden yargılanıp hüküm giyen Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 63 kişiye yönelik "organize suç örgütü" operasyonu başlatıldı. 5 ilde 121 adrese yapılan operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Operasyonun İstanbul ayağında ise 74 adrese yapılan baskınlarda 43 kişi gözaltına alındı. Operasyonda Sedat Peker'in de villası aranırken, Peker'in yurt dışında olduğu belirtildi.