Kültür-Sanat

“Savrulan Zaman” Antalya Altın Portakal’da izleyiciyle buluşacak

03 Ekim 2024 16:54

T24 Kültür-Sanat

Yönetmen ve senarist Selim Evci’nin dördüncü uzun metraj filmi "Savrulan Zaman", 5-12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ulusal uzun metraj film yarışması bölümünde Türkiye prömiyerini yapacak.

Savrulan Zaman filminden bir kare

Başrollerini Selim Evci ve Özge Gürel’in paylaştığı filmin oyuncu kadrosunda; Beste Bereket, Mine Teber, Derya Karadaş, Arın Kuşaksızoğlu, Erdem Şenocak, Nihan Okutucu, Şehnaz Bölen Taftalı ve Ümit Çırak gibi isimler de yer alıyor. "Savrulan Zaman", uzun süreli bir ilişkiden yeni ayrılan Alper’in (Selim Evci), iş yerinde yaşadığı beklenmedik bir olay sonucunda vicdani bir sorgulama sürecine girmesini konu alıyor. Film, bireyin kendini ve çevresini yeniden tanımlama çabalarını dramatik bir dille işliyor.

Savrulan Zaman filminden bir kare

Film ekibinde, Abbas Kiarostami ve Jafar Panahi gibi İran sinemasının önde gelen yönetmenleriyle yaptığı çalışmalarla tanınan Mastaneh Mohajer, kurgucu olarak yer alıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini ise, "Kuru Otlar Üstüne" ve "Hayat" gibi projeleri görselleştiren Cevahir Şahin üstleniyor.