Çevre

Sarmaşıkla kaplanan 4 katlı bina mahallenin sembolü haline geldi

Mahallenin muhtarı, "Sosyal medyadan görenler özellikle geliyorlar" diyerek binanın gördüğü ilgiye vurgu yapıyor

03 Eylül 2019 11:24

Giresun'un Görele ilçesinde, yaklaşık 20 yıl önce dikilen bir sarmaşık 4 katlı bir apartmanın camları hariç her yerini kapladı. Beton binaların arasında yeşile bürünmüş apartman, sokaktan geçen insanların fotoğraf çektirdiği bir yer haline geldi. 

İlçenin Soğuksu Mahallesi'nde yer alan bina, çevre dostu olarak bilinen ve yurtdışında yaşayıp arada Türkiye'ye gelen Hüseyin Dural'a ait. Evin dışını kaplayan sarmaşık fidanının Dural tarafından yurt dışından getirildiğini belirten mahalle muhtarı İlhan Fuat Tavacı, evin mahallenin sembolü haline geldiğini söyledi. 

Mahalle Muhtarı Tavacı, çarpık yapılaşma ile betonlaşan mahallenin sembolü haline gelen evle ilgili olarak"Sarmaşıklı ev gurbetçi arkadaşımız Hüseyin Dural’a aittir. Kendisi yurt dışında yaşadığı için sadece yazdan yaza memlekete gelir bu evde kalır ve gider. Bu evin etrafını kaplayan sarmaşık tohumunu dahi yurt dışından getirmiştir. Bu tohumu dikerken evin sarmaşıklarla kaplanacağını söylemişti ama bu kadarını beklemiyorduk. Hatta yurt dışından ilçenin park ve bahçelerinde bulunan bazı çiçek ve bitki tohumları da getirip kendi elleriyle dikmiştir. Çevreci ve doğayı seven bir insandır. Doğa sevgisini de kendi evine yansıtmıştır. Bu bina mahallemizin sembolü haline gelmiştir. Sosyal medyadan görenler özellikle geliyorlar. Ya da buradan geçerken görenler durup fotoğraf çektirmeden geçmiyorlar” dedi. (İHA)