Kültür-Sanat

Şarkıcı Gökçe’nin ikinci konseri de yine AKP'li belediye tarafından iptal edildi

15 Ağustos 2023 09:59

Müzisyen Gökçe’nin Sandıklı’dan sonra Hayrabolu’da vereceği konser de iptal edildi. 

Son olarak Gökçe’nin Afyonkarahisar’a bağlı Sandıklı’da vereceği konser, AKP'li Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl tarafından 7 Ağustos 2023'te iptal edilmişti. Çöl, Gökçen’in Sandıklı sınırlarına giremeyeceğini de söylemişti.

Gökçe, Sandıklı’dan bir gün sonra Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde 31. Ayçiçeği Festivali’nde 12 Ağustos’ta sahneye çıkacaktı. Ancak ilçenin Belediye Başkanı Dr. Osman İnan da Sandıklı Belediye Başkanı Çöl gibi, LGBTİ+’ye destek verdiği gerekçesiyle Gökçe’nin konserinin iptal edildiğini açıkladı.

Bursa Nilüfer Belediyesi ise 1-2-3 Eylül’de Balat Atatürk Ormanı’nda düzenleyeceği Nilüfer Müzik Festivali’ni Bursa Valiliği'nin kamp ve içki satışını yasaklaması üzerine iptal etmişti. Valilik tarafından getirilen yasaklara tepki amacıyla festivali iptal ettiklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "Yaşam tarzına müdahale var, gençlerin soluk alacağı ortamlar birer birer yok ediliyor" demişti.

TIKLAYIN | AKP'li belediye başkanı, Gökçe'nin konserini iptal etti, LGBTİ+ paylaşımları gerekçe gösterdi: Sahneye çıkamaz, ilçemize giremez!