Kültür-Sanat

Şanışer, Sokrat ve Kamufle aynı sahnede: "Otomatik Portakal" rap müzikali oluyor

13 Ağustos 2023 22:02

Stanley Kubrick'in 1971 yapımı “Otomatik Portakal” filmi, rap müzikali olarak sahneye uyarlanıyor. Müzikalin uyarlamasını Erdal Beşikçioğlu ile Elvin Beşikçioğlu çifti yaparken, başrolde Şanışer yer alacak. Şanırşer'e, Türkjiye'deki rap müziğin sevilen isimleri Sokrat St, Ados ve Kamufle de eşlik edecek. 

Anthony Burgess’in 1962’de kaleme aldığı, Stanley Kubrick tarafından 1971’de sinemaya uyarlanan “Otomatik Portakal”, rap müzikali olarak seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Erdal Beşikçioğlu’nun, eşi Elvin Beşikçioğlu ile birlikte uyarlayıp yönetmenliğini üstlendiği müzikalin başrolünde Şanışer sahne ismiyle tanınan Sarp Palaur yer alıyor.

Alex karakterini canlandıran Şanışer’e Sokrat St, Ados, Kamufle, Redo ve Müjde Kızılkan gibi şarkıcılar eşlik ediyor.

NTV'de yer alan habere göre, bireylerin ne kadar özgür veya baskı altında olması gerektiğini ve sonuçlarını bir grup gencin kurduğu çete üzerinden sahneye taşıyan eser, dansı ve rap müziği edebiyatla buluşturuyor.

Müzikalde, müzisyenlerin oyunculuk ve dans performanslarının yanında “Otomatik Portakal” için besteledikleri yeni şarkılar da yer alıyor.

Koreografisi Tan Temel ve Evrim Akyay’ın, dekor tasarımı Barış Dinçel’in imzasını taşıyan müzikal, 28 Eylül’de Zorlu PSM’de seyirciyle buluşacak.