Gündem

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Sağlık Bakanı Koca'nın kurucusu olduğu Medipolitan'a 220 milyon liralık teşvik

04 Kasım 2019 08:26

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Medipolitan Sağlık ve Eğitim Hizmetleri Anonim Şirketi'ne 220 milyon 600 bin liralık yatırım teşviki verdi. Resmi Gazete'de yer alan teşvik belgeleri tebliğine göre firmaya, yeni hastane yatırımı için KDV istisnası, gümrük vergi muafiyeti, yüzde 50 vergi indirimi, 2 yıl boyunca da sigorta primi işveren hissesi desteği verilecek.

Konuya ilişkin olarak Sözcü'den Başak Kaya'ya konuşan CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, “Bakanlar koltuklarını kendi ticari faaliyetleri, kendi şirketleri için kullanıyor. Turizm Bakanı, kendi otelinin bulunduğu bir koyu imara açtırıyor, kaçak yapısı için imar affından yararlanıyor. Tarım Bakanı, eskiden danışmanı olduğu firmadan patates ithal ediyor. Sağlık Bakanı da devletin imkanlarını kullanıyor. Tarihi yerleşkeler, Atatürk Orman Çiftliği arazileri, Medipol Üniversitesi'nin kurucu vakfı TEBA Vakfı'na verildi. Bakan, kendi hastanesini İleri Düzey Hastane ilan etti” ifadelerini kullandı.

Bulut tepkisini, "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlık koltuğunu bıraksın, ticaret faaliyetlerine devam etsin” ifadesiyle dile getirdi.

TIKLAYIN - Mimarlar Odası: TCDD binasından sonra AOÇ’den 555 bin metrekare arazi de Medipol’e verildi; "Tam bir talan, artık yeter!"

TIKLAYIN - TCDD Müzesi binası da Ankara Medipol Üniversitesi'ne verilmiş

TIKLAYIN - Çevre ve Şehircilik Bakanı yalanlamıştı, Mimarlar Odası'ndan açıklama geldi: Bakan doğru söylemiyor, Medipol'e tahsis edilen alan AOÇ alanıdır

TIKLAYIN - Medipol Hastanesi inşaatı yola taştı; AKP'li belediye "Bizi ilgilendirmiyor" dedi

TIKLAYIN - Medipol Üniversitesi'ne arazi tahsisi ile ilgili haberlere erişim engeli!