Gündem

TCDD Müzesi binası da Ankara Medipol Üniversitesi'ne verilmiş

29 Temmuz 2019 09:21

 

Öte yandan Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) imar planı kapsamındaki hazine arazisinden de 555 bin metrekarelik alanın Ankara Medipol Üniversitesi'nin kurucu vakfı TEBA Vakfı'na verildiği iddia edilmişti.
TIKLAYIN - "AOÇ arazisinden Medipol'e 555 bin metrekare alan verildi"

TCDD’nin tarihi binalarının Ankara Medipol Üniversitesi’ne verilmesini değerlendiren eski Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Yavuz Demirkol şunları söyledi:

"Sergilenen araç-gereçler İzmir'e gönderildi!"

“80’li yılların sonunda TCDD’nin müze ve sanat galerisi olarak kullandığı binanın ikinci katında TCDD’nin kuruluşundan bugüne dek kullandığı araç gereçler sergilenmekteydi. Bina üniversiteye verilmek üzere boşaltıldığında sergilenen araç gereçler İzmir Demiryolları Müzesi’ne gönderildi. Biz demiryolcular açısından Ankara Tren Garı’nın tarihsel bir önemi var.

"TCDD çalışanları şehir dışına gönderildi, mağdur edildiler"

Bizim için Gar’ın anlamı farklıdır, biz 10 Ekim’de orada üyelerimizi kaybettik. Ayrıca tarihsel kimliği olduğu için de korunması gereken bir yer. TCDD alanı üniversite olacak bir yer değildir ve kampüs yapısı da bulunmuyor. TCDD çalışanlarının çocukları için mevcuttaki kreşin kapatıldığı ve bu yıl öğrenci almayacağı açıklandı. TCDD’de çalışanları şehrin dışındaki Marşandiz’e gönderildi. Binalar üniversiteye verildiği için çalışanlar da mağdur edildi. Etimesgut’ta bulunun lojman inşaatı tamamlandığında da merkezdeki lojmanların boşaltılacağı iddia edildi.

Medipol'den açıklama geldi

Ankara Medipol Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, “Üniversitemize iki yıl önce 29 yıllığına gerçek rayiç bedelle tahsis edilen bina tarihi Ankara Tren Garı binası değil, ek bina ve misafirhanedir. Bu gibi yapıların, tarihi kimlikleriyle korunması ve yaşatılması amacıyla kamu hizmeti veren kurumlara tahsisi üniversitemize has ve ayrıcalıklı bir durum değildir” denildi.