Gündem

Medipol Hastanesi inşaatı yola taştı; AKP'li belediye "Bizi ilgilendirmiyor" dedi

İnşaat, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı ilgilendiriyormuş

24 Eylül 2019 08:40

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu İstanbul Bağcılar’daki Medipol Üniversitesi Hastanesi’nin bir inşaatı daha yola taştı. Hastane kampusu yanındaki arsaya yemekhane binası inşaatı yapıldığı iddiasıyla çalışma başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin CHP’li Üyesi Mehmet Tuncer, Medipol Hastanesi inşaatıyla alakalı Bağcılar Belediyesi’nde ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde imar ve plan değişikliği görünmediğini söyledi.
 
Birgün'den İsmail Arı'ya konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tuncer, "AKP’li Bağcılar Belediyesi tarafından konunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı ilgilendirdiği ve inşaatın oraya sorulması gerektiği ifade edildi" dedi. Öte yandan Tuncer, Medipol’ün inşaat çalışmaları ile alakalı hiçbir yerden bilgi alamadıklarını kaydetti.

Mahalle sakini Kerem Korkmaz da caddeyi kapatan inşaat ile ilgili muhatap bulamadığını kaydederek, “Büyükşehri ve Sağlık Bakanlığı’nı aradım. İBB, ‘Sağlık Bakanlığı’nı ara’ dedi. Sağlık Bakanlığı, ‘Kardeşim sen burayı neden aradın?’ dedi. Yağmur yağarsa bizim evlerimiz sular altında kalacak. İnşaat nedeniyle evlerimiz çukurda kaldı. Her yere yazdım kimse umursamadı. CİMER’e defalarca yazmama rağmen durumu açıklar nitelikte bir geri dönüş yapılmadı” diye konuştu.

Aynı hastane kampusu için yapılan 40 katlı ek bina inşaatı da yola taşmıştı.