Kültür-Sanat

“Sanatta Yaratıcı Bakışlar” atölye programı yoğun ilgi gördü

Gökçe Uygun ile ses tasarımı ve sahne uygulamaları atölyesi

14 Aralık 2023 14:44

T24 Kültür-Sanat

İKSV Alt Kat tarafından Paribu’nun desteğiyle düzenlenen “Sanatta Yaratıcı Bakışlar” atölye programı, 2023 yılı boyunca genç sanatseverleri farklı disiplinlerden sanatçılarla buluşturdu. Nisan 2023’te başlayan program, 16-25 yaş arasındaki 104 genç katılımcıyı ağırladı. Atölyelerin başarıyla tamamlanmasını kutlamak için 12 Aralık Salı günü İKSV Alt Kat’ta bir araya gelindi.

Atölyelerde farklı disiplinlerden 6 sanatçı yer aldı

“Sanatta Yaratıcı Bakışlar” atölye programı kapsamında 4 yüz yüze ve 2 çevrimiçi olmak üzere 6 farklı atölye düzenlendi.

Her biri 4 hafta süren atölyelerde katılımcılar Tan Tunçağ ile elektronik müziğin tarihi, yapısı ve üretim teknikleri, Gökçe Uygun ile ses tasarımı ve sahne uygulamaları, Gökalp Gönen ile stop motion animasyon film üretimi, Can Memişoğulları ile yaratıcı ses ve görsel kodlama, Selda Taşkın ile film kurgusu ve Alper Aydın ile arazi sanatı ve güncel sanat çalışmalarında bir araya geldiler.

Gökalp Gönen ile stop motion animasyon film üretimi atölyesi

Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın (TOG) işbirliğiyle, deprem bölgesinden İstanbul’a gelen veya deprem bölgesinde gönüllü olarak görev alan gençlerin de atölyelere katılımı teşvik edildi.

“Sanatta Yaratıcı Bakışlar” atölye programı 2024’te de devam edecek

İKSV Alt Kat ve Paribu işbirliğiyle 2024 yılında da “Sanatta Yaratıcı Bakışlar” ile gençlerin farklı sanat disiplinleriyle buluşmaya devam edeceği duyuruldu.

Ayrıntılı bilgi yakın zamanda İKSV Alt Kat web sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak.