Yaşam

Sahte kimlikten çalıntı verilere; Dark Web'de de 'Kara Cuma' günleri

"Bu ürünler için etkinlikten önce hazırlanan indirim kodları ve reklamlar gördük"

28 Kasım 2019 18:20

İllegal ürünlerin ticaretinin yapıldığı online platform olan 'Dark web'de suçluların bazı ürünler için ‘Black Friday'e (Kara Cuma) özel indirim kodları sunduğu bildirildi.

SkyNews'in haberine göre, özel indirim kampanyalarının uygulandığı 4 günlük 'Kara Cuma' çılgınlığında, uyuşturucu ve diğer yasa dışı eşyaları satmak için ‘Dark Web'de de kampanyalar düzenlendi.

Uzmanlara göre, karanlık ağ suçluları, Black Friday'i fırsat bilerek uyuşturucu, sahte kimlik ve çalıntı verileri özel anlaşmalar ve indirim kodlarıyla satışa sundu.

Çevrimiçi güvenlik şirketi Digital Shadows'un kurucu ortağı James Chappell, "Bu satıcıların, ürünleri pazarlamak için kullandıkları stratejileri gördük" derken, "Bu ürünler için etkinlikten önce hazırlanan indirim kodları, özel tanıtımlar, heyecan uyandıran, çekici ve heveslendiren reklamlar gördük" ifadelerini kullandı.

Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi ile EUROPOL tarafından bu hafta yayımlanan uyuşturucu raporuna göre, 2017'de AB'de eroinin toplam piyasa değeri 7,4 milyar Euro oldu.