Magazin

Şahan Gökbakar: Yeme-içme değişikliği yaptım, 5 ayda 27 kilo verdim

Gökbakar, 'ketojenik diyet' uyguladığını söyledi

28 Nisan 2019 08:28

Oyuncu Şahan Gökbakar, 5 ayda 28 kilo verdiğini açıkladı. Gökbakar, geçen kasım ayından beri ketojenik diyet uyguladığını söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gökbakar, şu ifadeleri kullandı:

“Son dönemlerde en çok duyduğum şey; ‘zayıflamışsınız’ ve beraberinde gelen birçok soru... Kısa bir bilgilendirme yapayım. Herhangi bir operasyon geçirmedim mide ile ilgili. Tamamen yeme-içme değişikliği yaptım. Geçen kasım ayı itibariyle ketojenik beslenme uyguladım. Nedir ketojenik beslenme internetten araştırırsınız. Toplamda 27-28 kilo verdim 5-6 gibi bir sürede. Fazla kasmadan devam edip biraz daha vereceğim. Azim, kararlılık ve irade dilerim tüm kilo vermek isteyenlere...”

Ketojenik diyet nedir? 

Ketojenik diyet, düşük karbonhidratlı diyetlerle birçok yönden ortak noktaları olan çok düşük karbonhidrat içeren fakat yüksek yağ barındıran bir diyet olarak tanımlanmaktadır. Bu diyet çeşidi karbonhidrat alımını büyük ölçüde azaltmayı ve bu kesintiyi yağ ile değiştirmeyi amaçlıyor. Karbonhidrattaki bu azalma, vücudu 'ketoz' adı verilen bir metabolik duruma getirir. Bu metabolik fazda, vücudunuz enerji için yağ yakma konusunda inanılmaz derecede istekli hale gelmektedir. Aynı zamanda vücut yağı karaciğerde, beyne enerji sağlayabilen ketonlar haline getirmeye başlar.