Gündem

Sağlıkta atamaya mülakat isyanı

"Liyakat ilkesi ortadan kalkıyor, torpil akla geliyor"

17 Mayıs 2019 07:47

Tam 11 aydır atama bekleyen 550 bin sağlık personeli, kadro dışı atama ile buruk müjdenin haberini yeni almışken atamaların yüzde 90’ının mülakatla yapılacağı tartışmalarıyla ayağa kalktı. Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven’in KPSS puan üstünlüğünün esas alınacağını açıklamasından sonra Resmi Gazete’de yayımlanan KHK’de “sözlü sınavla da personel alınmasının mümkün olacağı” duyuruldu. Konu, 8 ayrı soru önergesiyle Meclis gündemine taşınırken CHP’li milletvekilleri, “Liyakat ilkesi ortadan kalkıyor, torpil akla geliyor” dediler.
 

Cumhuriyet'ten Şeyma Paşayiğit'in haberine göre, CHP Kütahya Milletvekili Sağlık Ali Fazıl Kasap, önergesinde “sağlığın mülakatı olmaz” diyerek Sağlık Bakanı Koca’ya, “Liyakat ilkelerini neye göre vereceksiniz? Bu yanlış karardan dönmeyi düşünüyor musunuz?” sorularını yöneltti.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin de önergesinde “Yapılan her sözlü sınav, kul hakkının yendiği bir uygulamaya dönüşmektedir” dedi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan da, Meclis’te yaptığı açıklamada, sağlıkta mülakatın kabul edilemez olduğunu söyledi.