Sağlık

Sağlık Bakanı Koca: Deprem bölgesine kuduz ve tetanos aşısı sevkiyatı yapılıyor

12 Şubat 2023 16:03

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Deprem bölgesine kuduz ve tetanos aşısı sevkiyatı yapılıyor" açıklamasını yaptı. 

Bakan Koca, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Hatay'daki Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Tüm deprem bölgesinde sağlık hizmetlerinin verildiğini, sağlık sisteminin çalıştığını vurgulayan Koca, depremden en çok etkilenen Hatay'da dün itibarıyla üçüncü basamak nitelikli sağlık hizmetlerinin de verilmeye başlandığını aktardı.

Afet bölgesinde mobil eczanelerin devreye girmeye başladığı ve köylere sağlık hizmetinin ulaştırılmaya devam ettiğinin altını çizen Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halk Sağlığı Koordinasyon merkezlerimiz kuruldu. Deprem sonrası ortaya çıkabilecek enfeksiyonlara karşı gerekli tedbirler alınıyor. Bölgeye kuduz ve tetanos aşısı sevk edildi. Halk Sağlığı merkezlerimiz de hijyen malzemeleriyle ilgili desteği sağlamaktadır. Afet bölgesinde sağlık sisteminin çalıştığını bir kez daha ifade etmek isterim. Devlet ve millet buradadır. Sağlık ordumuz burada ve hizmet başındadır."