Ekonomi

Sabah yazarları ‘Değerli Konut Vergisi’ konusunda ayrı düştü: "Bu ülkede sistem 'vergi kaçırmak' üzerine kurulmuş"

27 Aralık 2019 11:50

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas ve Hıncal Uluç Değerli Konut Vergisi konusunda ayrıştı. Barlas’ın dünkü yazısına atıfta bulunan Uluç, “Hayır Sevgili Mehmet Barlas, 'Değerli Konut Vergisi' hukuksuzluk değil, tam tersine, hukuktur, adalettir. Çünkü bu ülkede sistem 'vergi ödemek' değil, 'vergi kaçırmak' üzerine kurulmuştur. Özellikle de Emlak Vergisi tam da böyledir. DKV, bu adaletsizliği bir nebze 'adil' yapacaktır” ifadesini kullandı.

TIKLAYIN | Sabah başyazarı Barlas: Değerli Konut Vergisi Anayasa'ya aykırı, Cumhurbaşkanı’nı rahatsız etti


Uluç, “Bu ülkede emlak vergileri, adil ve hukuka uygun mu ödeniyor, yoksa hemen her vergi konusunda olduğu gibi, onda da kaçakçılara ödül mü veriliyor? Başkan Erdoğan, bulanık suda kopan kıyameti dikkate alıp 'Hele bir inceleyeyim' demiş. Vergide bazı hatalı yerler olabilir. Düzeltilebilir. Düzeltilmeli de Emlak Vergisi Kanunu" düşüncelerini dile getirdi. 

Barlas dünkü yazısında Değerli Konut Vergisi'nin Anayasa'ya aykırı olduğunu savunmuştu. 

Değerli Konut Vergisi nedir?

AKP'nin teklifinin ardından Meclis’ten geçen ve 7 Aralık’ta Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Değerli Konut Vergisi’ne ilişkin mülk sahiplerine tebligatlar gönderilmeye başlandı. Değeri 5 Milyon TL ve üzerinde olan konutlar için getirilen yeni vergiye ilişkin ilk etapta 18 bin tebligat yapıldığı bilgisini paylaşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Anayasa Mahkemesi’ne itiraz edeceklerini söyledi.