Gündem

Sabah başyazarı Barlas: Değerli Konut Vergisi, Cumhurbaşkanı’nı rahatsız etti

26 Aralık 2019 13:03

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, değeri 5 milyon liranın üzerinde olan konutlar için alınacak Değerli Konut Vergisi’nin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı rahatsız ettiğini dile getirdi.

Barlas, “Bu haksız ve Anayasa'ya aykırı durumun düzeltilmesi için yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gözler ve kulaklar dikili olacak. Hukuk devleti eşitlik ve mali güce göre vergi gibi ilkelere dayalı olduğu için bu vergi yasası Anayasaya zaten aykırıdır. Verginin istisnalarında ise kendi taşınmazına sahip olanların hakları, bu taşınmazları ticaret için kullananlar karşısında ezilmiştir” ifadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın

Değerli Konut Vergisi nedir?

AKP'nin teklifinin ardından Meclis’ten geçen ve 7 Aralık’ta Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Değerli Konut Vergisi’ne ilişkin mülk sahiplerine tebligatlar gönderilmeye başlandı. Değeri 5 Milyon TL ve üzerinde olan konutlar için getirilen yeni vergiye ilişkin ilk etapta 18 bin tebligat yapıldığı bilgisini paylaşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Anayasa Mahkemesi’ne itiraz edeceklerini söyledi.