Gündem

Sabah yazarı: Umarım bizde uyutma olmaz, bu noktada en çok iş köpek severlere düşüyor!

23 Mayıs 2024 10:47

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, AKP'nin sokak hayvanlarını uyutmaya yönelik yasa taslağına ilişkin olarak, "Umarım bizde uyutma olmaz, bu noktada en çok iş köpek severlere düşüyor!" görüşünü paylaştı. 

Yazısında sokaktaki hayvanları sahiplenmeye çağrı yapan Tezel, "Köpek saldırısından korkup yola fırlayıp yaralananlar ya da hayatını kaybedenler var! Sadece son beş yılda hayvana çarpma şeklinde; 3 bin 534 trafik kazası, 55 ölüm, 5 bin 147 yaralanma vakası gerçekleşti. Bıçak sırtı bir sorun bu! Bir tarafta sokakta köpekler rahat dolaşsın diyenler, diğer tarafta çocuklarını, yaşlı bireylerini köpek saldırılarında kaybeden gözü yaşlı aileler ve sokaklarda korkmadan dolaşmak isteyen milyonlar! Evlerde pahalı, cins köpekler beslemek yerine neden sokak köpekleri sahiplenilmiyor? Onlarınki de can değil mi? Her hayvan sever bir sokak köpeğini sahiplense sorun kalmaz! Satın alma, sahiplen!" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın 


TIKLAYIN - Sokaktaki hayvanların uyutulacağına dair yasa tasarısı hazırlığına büyük tepki: "Sorunun kaynağına ilişkin önlem yok, sistematik olarak köpek öldürecekler!"

TIKLAYIN - Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi'nden İstanbul, Ankara ve Alanya'da sokakta yaşayan hayvanlar için eş zamanlı eylem çağrısı

TIKLAYIN - Sokak hayvanları tartışması Meclis gündemine taşındı, muhalefet 'uyutma' önerisine karşı

TIKLAYIN - Yasa teklifi: Sokak hayvanlarını öldürmek çözüm olabilir mi?

TIKLAYIN - Ömer Çelik'ten sokakta yaşayan hayvanlara ilişkin kanun taslağı açıklaması: Önümüzdeki hafta veya daha sonraki hafta Meclis'e gelmesi planlanıyor