Gündem

Sabah yazarı: Bursa'daki maçta karşılaştığımız Gladyovari tuzak tesadüf değil; Yeşil afişiyle Toros hatırlatması tam bir gayri nizami harp operasyonuydu

11 Mart 2023 09:22

Sabah yazarı Mahmut Övür, seçimlerin yaklaştığını vurgulayarak, Bursaspor-Amedspor maçında yaşananlarla ilgili kaleme aldığı yazısında, “Bursa'daki maçta karşılaştığımız Gladyovari tuzak da bu açıdan tesadüf değil. O tuzağı, hangi kirli aklın devreye soktuğunu anlamak için kimlerin o tuzağın üstüne atladığına ve kimin işine yaradığına bakmak yeterli. O kirli tuzak, sık sık 'Türkiye 90'lara dönüyor' iftirasını atan HDP akıllılara yeni bir fırsat sundu. Bu açıdan eli kanlı Yeşil afişiyle Toros hatırlatması tam bir gayri nizami harp operasyonuydu” görüşünü savundu.

Övür, “Emniyet güçleri bu işin üzerine gitti ama daha da derinleştirmeli. Yakın tarihi bilen sorumlu siyasetçiler de böyle kirli tuzakları görmezden gelmemeli” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Ne olmuştu?

Karşılaşma öncesi Amedspor'un kaldığı otelde başlayan saldırılar, statta da devam etmişti. Tribünlerdeki Bursasporlu taraftarlar 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen "Beyaz Toros" ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın pankartlarını açmıştı. Taraftarlar ayrıca, sahaya bıçak ve mermi atmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklayarak, "Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" demişti.

Diyarbakır Barosu ise yapılan ırkçı saldırılarla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

TIKLAYIN - Amedspor maçında, Bursaspor tribünleri 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posteri açtı