Gündem

Sabah yazarı Altınok: Böyle bir sistemde  FETÖ'cülerin ya da başka kripto unsurların kimliklerini gizleyerek, kendilerini patlatmadan sabotaj yapması mümkün değil

08 Ağustos 2022 09:23

Sabah yazarı Melih Altınok, KPSS skandalına ilişkin olarak, "Her hareketin parmak izi bırakacak şekilde kaydedildiği böyle bir sistemde 15 Temmuz'a kadar her haltı yiyen FETÖ'cülerin ya da başka kripto unsurların kimliklerini gizleyerek, kendilerini patlatmadan sabotaj yapması mümkün değil."  görüşünü savundu. 

Altınok yazısında, "Dün KPSS'nin iptal edilmesi aşırı bir tepki mi diye sormuş, aynı çıkan 3 sorunun hesaplama dışı bırakılmasıyla sorunun aşılabileceğini yazmıştım. Sınav öncesindeki ve sonrasındaki sürece hakim üst düzey bir yetkiliden kafamdaki soru işaretlerini aydınlatan bir telefon aldım. İddialar ortaya çıkar çıkmaz ÖSYM'de kurulan kriz masasının uzmanları 3 sorunun aynı olduğunu saptamışlar. Üç sorunun iptal edilerek yola devam edilmesi alternatifi de tartışılmış. Ancak daha sonra Yedi İklim dışında başka yayınevlerinin kitaplarından da benzer sorular çıkabileceği ihtimali düşünülmüş. Farklı "mayınların" da olabileceği şüphesi ağır basmış. Böyle bir durumda sürecin yönetilemez hale geleceği hesap edilmiş." ifadesini kullandı. 

Altınok şunları kaydetti: 

"Ve sınav tümden iptal edilmiş.Gelelim sınav kağıdında bir yayınevinin kitabındaki üç sorunun çıkmasının neden sorun teşkil ettiğine... Öyle ya... Geçen yıla kadar yayınevlerinin sınavlarda kaç soru tutturduklarıyla övündüklerini biliyoruz. Anladığım kadarıyla söz konusu sorularla ilgili ortada kuvvetli bir intihal şüphesi mevcut. Çünkü diğerleri gibi redaksiyon, zorluk derecesi gibi dört aşamalı kontrolden geçen bu üç sorunun ilk hallerinde bir problem yokmuş. Yani herhangi bir kitaptan birebir alıntı falan değillermiş. Ancak sorulara iki ya da üçüncü denetim aşamalarında müdahale edilmiş. Bugün tartışılmalarına neden olan hale getirilmiş. Şimdi soruşturmayı yöneten müfettişler, bu müdahaleyi yapan soru hazırlayıcıların motivasyonunu açığa çıkartmaya çalışıyorlar.

Kısa süre içinde bir lakayıtlıkla mı yoksa kamikaze girişimiyle mi karşı karşıya olduğumuzu öğreneceğiz.İçiniz rahat olsun. Zira bu tartışma vesilesiyle, sistematik olarak itibarsızlaştırılmaya çalışılan sınav sistemimizin en üst derecede güvenlik tedbirlerine sahip olduğunu net olarak anladım"

TIKLAYIN | 'KPSS sorularının çalındığı' iddiasıyla suçlanmıştı; Erdoğan ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden aldı!

TIKLAYIN | KPSS skandalı: ÖSYM Başkanı'nı koltuğundan eden, sınavın iptaline giden süreçte neler yaşandı?

TIKLAYIN | Cumhurbaşkanı Erdoğan, KPSS skandalında muhalefeti suçladı: FETÖ'cü grup mu desek; 6’lı masa mı desek...

TIKLAYIN |  Sabah yazarı Altınok: KPSS meselesi abartılı mı?