Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KPSS skandalında muhalefeti suçladı: FETÖ'cü grup mu desek; 6’lı masa mı desek...

"Biz orada boşluğa düşsek bunu seçime kadar satacaklardı"

06 Ağustos 2022 13:09

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, KPSS'de soruların sızdırılması skandalına ilişkin olarak 6'lı muhalefet masasını da suçlayan bir açıklama yaptı. Erdoğan, ÖSYM'nin şaibeleri ortadan kaldırarak yoluna devam edeceğini söyledi.

Rusya'dan dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, KPSS'de bazı soruların sızdırılmasının ardından başlayan, sınavın iptaline kadar giden süreçle ilgili olarak bilgi verdi, gündemi değerlendirdi.

Erdoğan, "KPSS iptal kararınızın detayı ve son duruma ilişkin bilgi verebilir misiniz? FETÖ parmağı var mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"FETÖ’cü grup mu desek; 6’lı masa mı desek; bir de masanın altı var, yedi… Şimdi dikkat ederseniz, aynı anda hepsi adeta aynı cümlelerle, aynı kelimelerle bunu tanımlamaya çalıştılar. Yani biz orada boşta bulunsak veya boşluğa düşsek bunu seçime kadar satacaklardı. Çünkü gençleri nasıl aldatırız gayreti içerisindeler. Tabii bu tutmadı. Çünkü biz durumu gördük.

Durumu gördükten sonra, ben ÖSYM başkanı olan arkadaşımızı da bir zan altında bırakmak istemem ama soruşturmaların hayırlı bir netice vermesi noktasından hareketle kendisini görevden almak suretiyle oraya hemen, 24 saati bulmadan bir arkadaşımızın atamasını yaptık. Bu atamayla beraber de hemen ekibini en güzel şekilde kurması için talimat verdik. Üst düzey de bir ekip oluşturduk ve bu ekiple çalışmalarına anında başladılar.

Atamayı yaptığımız gibi çalışmayla da hemen ertesi sabah çıktı basın toplantısını yaptı ve önümüzdeki ayın 17’sinde de süreci başlatma kararını aldık. Sınavı iptal edilenlerden herhangi bir ücret talebi de kesinlikle olmayacak. ÖSYM, bundan sonraki süreci, kademeleri de inşallah en güzel surette devam ettirerek, şaibeleri de ortadan kaldırarak yoluna devam edecek."

TIKLAYIN - KPSS skandalı: ÖSYM Başkanı'nı koltuğundan eden, sınavın iptaline giden süreçte neler yaşandı?

Kılıçdaroğlu'nun Roboski ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Roboski Katliamı'nda hayatını kaybedenlerin ailelerine yaptığı ziyaretle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Biliyorsunuz ben Uludere’deki o olayda ebediyete irtihal eden bütün kardeşlerimizin aileleriyle bir araya geldim. Şırnak’ta Şerafettin Elçi Havalimanı’nın açılışında o ailelerle görüşmelerimi yaptım. Bizzat eşimi de Uludere’ye gönderdim. Eşim Uludere’ye gitti, oradaki ailelerle yerinde görüşmeler yaptı. Dolayısıyla bizim Bay Kemal gibi kalkıp da nerede bir fırsatçılık var, o fırsatçılık anı geldiğinde onlarla bir araya gelmek gibi bir yaklaşımımız yok. Bay Kemal helalleşmeden bahsediyor. Sen bu ifadeyle bir defa kendini açığa çıkarıyorsun. Nedir o? Bir yerde bir borç varsa gidersin helalleşirsin. Demek ki sen bu işlerde tarafsın. Böyle bir durum zaten söz konusu. Onun için de helalleşme zarureti doğuyor. Bizim öyle bir helalleşme sıkıntımız yok. Çünkü biz bütün vatandaşlarımıza karşı her türlü yapmamız gerekenleri yaptık, yapıyoruz ve bundan sonra da aynı şekilde yapmaya devam edeceğiz. Bizim vatandaşlarımıza karşı hak noktasında evelallah bir sıkıntımız yok, buna inanıyoruz. Hele hele orada belediyeyi de biz kazandığımız için, nasıl oluyor bu iş, hem öyle hem öyle…"

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu, Uludere'de Roboski aileleri ile buluştu: Bu olay aydınlatılmadan helalleşemeyiz

Kılıçdaroğlu'nun 'Bay Kemal' ifadesini sahiplenmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu için kullandığı 'Bay Kemal' hitabının CHP lideri tarafından sahiplenilmesi hakkında da şunları söyledi:

"Şimdi burada da söyledik ya… ‘Bay Kemal’ tabii uzun zamandır kendisine lütfettiğimiz bir isimdi ama bu ismi kabullenmekte önce zorlandı, sonra kabul etti. Bize düşen nedir? Hayırlı olsun demektir.

Fakat enteresan olan bir şey daha var, bizim bu ziyaretler de kendisini rahatsız ediyor. Biz bu ziyaretleri yapacağız. Ne Bay Kemal ana muhalefet olarak ne yavru muhalefet, onlar bu tür şeylere giremezler.  Bizim şu 40 yıllık siyasetimizin tamamı elhamdülillah bu yolda geçti. Dünyanın gitmediğimiz ülkeleri istisnadır, nadirdir. Bundan sonraki süreçte de Rabbimizin bize verdiği ömür boyunca bunları inşallah yapmaya devam edeceğiz." 

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 'Bay Kemal' hitabını Twitter ve Instagram Bio'suna ekleyerek sahiplendi!


Putin'den Erdoğan'a "Suriye'ye operasyon" mesajı: Rejimle birlikte çözme yolunu tercih ederseniz daha isabetli olur