Medya

RTÜK üyesinden Esra Erol ve Müge Anlı çıkışı: Kaldırılması yönünde hazırlık yok, RTÜK'ün dokunulmazlıklar listesinin ilk sırasında ATV var

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, söz konusu iki program için denetleme raporu bile hazırlanamadığını söyledi

14 Ağustos 2021 13:00

T24 Ankara

CHP kontenjanından RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, RTÜK'ün cinsel istismar, cinayet ve aile içi şiddetin yer aldığı gündüz kuşağı programlarını kaldırmak üzere çalışma başlattığı iddiası ile ilgili olarak, "Böyle bir hazırlık yok. ATV, RTÜK'ün dokunulmazlar listesinin birinci sırasında. Zaten Başkan da bu programları kaldırmaya cesaret edemez" dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) cinsel istismar, cinayet ve aile içi şiddetin yer aldığı gündüz kuşağı programlarını kaldırmak üzere çalışma başlattığı iddiasına ilişkin T24'ün sorularını yanıtlayan İlhan Taşçı, "RTÜK gerçekten bu programları kaldırabilirse insanlık için küçük ama RTÜK ve Başkan Ebubekir Şahin için büyük bir adım olur" değerlendirmesinde bulundu.

"İki program var, ikisi de ATV'de yayınlanıyor"

RTÜK'ün henüz bu yönde bir çalışması bulunmadığına dikkat çeken Taşçı, şunları söyledi: "Yalnızca geçtiğimiz ay İstanbul'da yapılan Medya ve Aile Değerleri Çalıştayı'nda bunların formatlanması ile ilgili tartışmalar yapıldı. Yoksa, bu programların tümden kaldırılması yönünde ne böyle bir çalışma, ne de çalışmanın da ötesinde böyle bir niyet var. Olması da mümkün değil. Çünkü, aile içi şiddet, ensest ilişki, cinsel istismar gibi konuların işlendiği iki program var Türkiye'de. Yayınlanan da tek bir kanal var. Bu kanal da RTÜK'ün dokunulmazlar listesinin birinci sırasındaki ATV.

"Reklam gelirlerindeki en büyük pay bu iki programın"

Programlar da Müge Anlı ile Esra Erol'un programları. Bu yayıncının reklam gelirlerindeki en büyük pay bu programların. Dolayısıyla RTÜK ve RTÜK'ün başkanı inisiyatif alıp bu programları kaldırmaya cesaret edemez. Diğer yandan bu programlarla ilgili RTÜK'e gelen on binlerce şikayet var ancak düzenlenmiş tek rapor dahi yok. Denetleme raporu dahi hazırlayamadıkları programları kaldırmaya nasıl cesaret edecekler?"

TIKLAYIN | RTÜK; cinsel istismar, cinayet, aile içi şiddet programlarını kaldırmak için harekete geçti iddiası