Medya

RTÜK, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını yayınlayan Tele1, KRT, Flash ve Halk TV’ye para cezası verdi!

RTÜK üyesi Taşcı: Karar, basın özgürlüğüne, haber alma hakkına ve demokrasiye vurulan bir darbedir!

30 Mayıs 2022 13:12

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan ailesinin TÜRGEV ve Ensar vakıfları üzerinden ABD'deki paravan bir vakfa 1 milyon lira aktardığı ve kaçacağı iddiasında bulunduğu açıklamasını yayınlayan Tele1, KRT, Flash ve Halk TV’ye para cezası verdi. 

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, CHP liderinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesi hakkındaki "para aktarma" ve "kaçacaklar" açıklamalarına ve belgelerine yer veren 4 kanala oy çokluğu ile tavandan yüzde 3 para cezası verildiğini duyurdu. 

Twitter'dan açıklama yapan Taşcı, yüzlerce şikâyet dilekçesinin aylardır işleme dahi alınmadığını, TÜRGEV ve Ensar'ın şikâyet dilekçelerinin 'mürekkebi kurumadan' RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından rapor hazırlatıldığını söyledi. RTÜK üyesi Onur Konuralp de "RTÜK bu kararıyla doğrudan Sayın Kılıçdaroğlu’nu susturma planının parçası olduğunu, bile isteye resmileştirmiştir" yorumunu yaptı. 


RTÜK üyesi İlhan Taşcı, CHP liderinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesi hakkındaki "para aktarma" ve "kaçacaklar" açıklamalarına ve belgelerine yer veren 4 kanala oy çokluğu ile tavandan yüzde 3 para cezası verildiğini duyurdu." />

Taşcı'nın açıklamaları şöyle:

"RTÜK, Sayın Kılıçdaroğlu'nun ülkeyi sarsacak, manşet haber niteliğindeki açıklamaları ve ifşa ettiği belgeleri yayınlayan Tele1, KRT, Flash ve Halk TV’ye oy çokluğuyla tavandan yüzde 3 para cezası verdi. Karar, basın özgürlüğüne, haber alma hakkına ve demokrasiye vurulan bir darbedir!

RTÜK yayıncılara 'Kılıçdaroğlu’nun elinde belge de olsa, söyledikleri doğru da olsa yayınlarsanız ceza keserim, sansürlerim' gözdağını veriyor. Bu bakışla, partilerin canlı verilen grup toplantıları sansürlenir, muhalefetin sesi duyulmasın diye Meclis TV’nin fişi de çekilebilir.

Türgev ve Ensar’ın şikayet dilekçelerine verilen sayı numaranın mürekkebi kurumadan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin özel talimatla akşam rapor hazırlattı. Yüzlerce şikayet dilekçesi aylardır hatta yıllardır işleme bile alınmazken şimdi bu neyin telaşı, kimlere yaranma arayışı!"


“Kendileri de muhalefeti ve özgür medyayı susturamayacaklarını biliyorlar. Fakat bildikleri halde bunları yapmaya devam ediyorlar.”" />

"RTÜK Kılıçdaroğlu’nu susturma planının parçası olduğunu, bile isteye resmileştirmiştir"

RTÜK üyesi Okan Konuralp de şu açıklamayı yaptı:

"RTÜK, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun TURKEN Vakfıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaları eşzamanlı yayınlayan dört tv kanalına para cezası verdi. RTÜK bu kararıyla doğrudan Sayın Kılıçdaroğlu’nu susturma planının parçası olduğunu, bile isteye resmileştirmiştir.

Cezaların hukuki muhataplarının KRT, TELE1, FLASH HABER ve HALKTV olması, Ana muhalefet liderini susturma çabalarının üstünü örtmeye yetmez! Üstelik, TV’lere verdirtilen cezalar yoluyla da muhalefeti susturabileceğini düşünmek, bir tükenmişlik halinin tezahürüdür.

Marx ve Zizek’ten esinlenerek, durumu şöyle tanımlıyorum: “Susturamayacaklarını biliyorlar yine de yapıyorlar. Çünkü ellerinden başka bir şey gelmiyor!” Bugün itibariyle demokrasiden yana olanların sustuğunu, tarihin yazmadığını da anımsamak gerekir; umutsuzluğa kapılmayın."


 


Erdoğan'dan bürokratlara seslenen Kılıçdaroğlu'na: Faşist ve darbeci zihniyetin yansımasıdır; ne bizim ne de kamu görevlilerinin muhatabı değildir

RTÜK, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını yayınlayan Tele1, KRT, Flash ve Halk TV’ye para cezası verdi!

İBB: Dava hukuki değil siyasidir, amaç İmamoğlu'nu siyasi haklardan mahrum etmektir

15 yıl sonra ilk: Millî Savunma Bakanı Akar, Birleşik Arap Emirlikleri'nde

TRT Haber: 3600 ek gösterge düzenlemesi bitti

Bakan Nebati: Enflasyonun geçici nitelikte olduğunu düşünüyoruz

Bakan Soylu: Son günlerde 'İşte sanatçılara engel konuluyor' deniliyor, bu olan olaylar benim dışımda bir kere

Osmanlı hanedan üyeleriyle AKP'li Birinci arasında 'davet krizi': "Fethi Mübin aziz milletimizin tamamının mülküdür, bir aileye ait değildir"

Suriyeli muhalif komutanlar: ÖSO liderlerine “Türk ordusunun yanında olmaya hazır olun” emri verildi
" />