Magazin

Restoranıyla iki Michelin alan şef Fatih Tutak: TURK’un üçüncü yıldızı için hazırlıklar yapmaya başladık

"Mutfakta oyun oynuyorum kim oyun oynamaktan sıkılır ki?"

01 Temmuz 2023 08:03

Restoranıyla iki Michelin alan şef Fatih Tutak, “TURK’un üçüncü yıldızı için hazırlıklar yapmaya başladık! Bu uzun ve zorlu bir yolculuk olacak ama ekibime çok inanıyorum. Onlar da bana. Bunu beraber başaracağımıza eminim. Hedefimiz 5 sene içerisinde üçüncü Michelin’i almak” dedi.

"TURK’le başarmak istediğim, Türk mutfağında yeni bir çağ açmak ve devrim yapmaktı"

Hürriyet yazarı Onur Baştürk’e konuşan Tutak, “En başından beri TURK’le başarmak istediğim, Türk mutfağında yeni bir çağ açmak ve devrim yapmaktı. Çünkü popüler Avrupa mutfaklarına özenip onları taklit etmeye bir son vermemiz gerekiyordu. Kendi mutfağımızdaki değeri keşfetmemiz gerekiyordu. Şimdi bütün gençler Türk mutfağı için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Açılan restoranların konseptlerinde Türk mutfağı yatıyor ve dünyadaki ünlü şefler de Türk mutfağını bu sofistike haliyle kabul etmeye başladı” diye konuştu.

"Geleneksel tatlar ve ustalar asla kaybolmamalı”

“Kendi mutfağımızı çok iyi bilmeli ve uygulamalıyız. Geleneksel tatlar ve ustalar asla kaybolmamalı” diyen Tutak, devamında şunları söyledi:

“Türkiye mutfağı diye bir kavram var. Bu mutfak multikültürel ve dipsiz bir kuyu! Her seyahatimde yeni birçok ürün ve pişirme tekniği öğreniyorum. Aslında hep bu soruyla karşılaşıyorum, çok komik. Yeter ki özensiz iş yapmayalım. Doğaya daha çok saygı gösterelim. Birbirimize daha çok saygı gösterelim. Üreticiye daha çok imkân sağlayalım. Tedarik zincirinde daha katı kurallar koyalım. Kendi mutfağımızla önce gurur duyalım ve en önemlisi altı boş olan egoları bir kenara bırakalım. O zaman bu iş olur!”

"Ben yemek yapmaktan asla sıkılmam!"

Tutak, “Yemek yapmaktan sıkıldığın anlar hiç oluyor mu?” sorusuna, “Ben yemek yapmaktan asla sıkılmam! Zaten mutfakta oyun oynuyorum. Kim oyun oynamaktan sıkılır ki?” diye yanıt verdi.

Röportajın tamamını okumak için tıklayın.