Yaşam

Rapor almak için gittiği araştırma hastanesinde 4 güvenlik görevlisini bıçakladı

Güvenlik görevlilerinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken saldırgan Semih K. gözaltına alındı

Arşiv

14 Ekim 2022 09:46

İstanbul'da SBÜ Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne rapor almaya giden motokurye Semih K., doktorla tartışınca hastanenin güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarılmak istendi. Semih K. ve güvenlikçiler arasında arbede yaşanırken şüpheli, 4 güvenlik görevlisini bıçaklayarak yaraladı. 

Olay, dün akşam saatlerinde Seyrantepe’deki SBÜ Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana geldi. Rapor almak için hastanenin acil servisine giden motokurye Semih K., henüz bilinmeyen bir nedenle doktorla tartıştı. Bunun üzerine doktor hastanenin güvenlik görevlilerinden yardım istedi.

Güvenlik görevlileri motokuryeyi dışarı çıkarmaya çalıştı. Semih K. direnince taraflar arasında arbede yaşandı. Semih K., cebindeki bıçağı çıkararak 4 güvenlik görevlisini vücutlarının farklı yerlerinden bıçakladı. Şüpheli gözaltına alınırken güvenlik görevlilerinin durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

Öz Sağlık-İş Sendikası'ndan tepki: Artık yeter! şiddete maruz kalmak ve ölmek istemiyoruz

SBÜ Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne rapor almaya giden motokurye Semih K. tarafından bıçaklanan 5 güvenlik görevlisi için hastane önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı okuyan, Öz Sağlık-İş Sendikası İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Temel Yazıcı, "Henüz daha üzerinden bir ay dahi geçmeyen bizi derinden üzen güvenlik görevlisi üyemiz çok değerli Tuğrul Okudan kardeşimizin yasını tutarken sağlıkta şiddet olayına bir yenisi daha eklendi. Kendini bilmez bir hasta, 5 güvenlik görevlisi arkadaşımızı dün akşam bıçak ile saldırmış ve yaralamıştır. Tek tesellimiz arkadaşlarımızın durumunun iyi olmasıdır. Yakın zamanda sağlıkta şiddete cezayı artıran ve bu suçu kategorik bir suç olarak tanımlayan düzenleme getirilmişti. Sağlıkta şiddetin kanlı bir vahşet olarak kendini gösterdiği bu olay tüm sağlık kurum ve kuruluşları bir an önce sıfır toleranslı alan ilan edilmesi gerekliliğini, hiçbir silah veya suç aletinin bu kurumların bahçelerine bile alınmaması gerektiğini bizlere bir kez daha göstermektedir. Can güvenliğinden yoksun şekilde sağlık hizmetlerinin yürütülemeyeceği açıktır. İş yerlerimiz güvenli olmamasına rağmen özverili bir şekilde çalışıyoruz. Ancak hastaları hayata tutunmaya çalışırken, kendi hayatını kaybetme endişesi yaşayan sağlık çalışanlarının artık tahammül edecek sabrı kalmamıştır. Sağlık ortamının geldiği bu nokta bizleri üzmektedir. Sağlık çalışanları yoğun iş yükü altında çalışıyor. Özel hastanelerin kârını değil sağlık çalışanları ve hastaların sağlığını mutluluğunu ve güvenliğini önceleyen sağlık politikaları istiyoruz. Şiddet uygulamayı hak arama zanneden hasta ve hasta yakınlarının şiddetini kabul etmiyoruz! Artık yeter! şiddete maruz kalmak ve ölmek istemiyoruz. Bu vahşet son bulmak zorunda! Tüm sağlık çalışanları olarak kendimizin ve hastalarımızın sorunlarının çözümü için bir araya gelmeli ve birlikte çaba harcayarak ter akıtmalıyız" dedi.