Politika

"Proje çocuk" paylaşımı tartışılan Yüksel Arslan'dan yeni açıklama: Mansur Yavaş’a benim üzerimden ateş ediyorlar

24 Eylül 2024 07:58

T24 Haber Merkezi

"Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, 'Proje Çocuk' denir, 'Mustafa Kemal'in Askeri' denmez" şeklindeki sosyal medya paylaşımıyla tartışma yaratan bağımsız Ankara Miletvekili Yüksel Arslan, "Ben genel olarak yazdım. Bunun bu noktaya geleceğini düşünmüyordum. Asıl üzüldüğüm, Mansur Yavaş’a benim üzerimden ateş etmeleri. Başkanımla da aramız açılmış oldu" sözleriyle kendisini savundu. 

TIKLAYIN - Mansur Yavaş "Kendisine tavsiyem bu twiti silmesidir" dedi, Yüksel Arslan görevinden istifa etti: Ben İmamoğlu’nu kastetmedim

Yerel seçimler öncesi "Mansur Yavaş'ı desteklemeliyiz" diyerek İYİ Parti'den istifa eden Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, CHP yönetimi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldığı iddia edilen sosyal medya paylaşımı ile gündeme gelmişti. Arslan, paylaşımında, "Kariyer basamaklarını çıkmak için Avrupa başkentlerinde kapı aralayanlar, Türk'ün kudreti ve kuvvetinden başka irade tanımayan Atatürk'e bizim gözümüzle bakamazlar. Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, 'Proje Çocuk' denir, 'Mustafa Kemal'in Askeri' denmez" ifadelerini kullanmıştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise "Bağımsız milletvekili Sayın Arslan'ın bu açıklamalarını ve yayınladığı metni onaylamadığımın bilinmesini isterim" sözleriyle paylaşıma tepki göstermiş ve  "Kendisine tavsiyem bu twiti silmesidir" demişti. Yavaş'ın çıkışının ardından Arslan, ASKİ Spor Kulübü Başkanlığı görevinden istifa edeceğini açıklamıştı. 

"Mansur Yavaş’a benim üzerimden ateş ediyorlar"

Yaşanan gelişmeler CHP çevrelerinde tartışma yaratırken, Yüksel Arslan'dan yeni bir açıklama geldi. Sözcü TV'den Mehmet Bal'a konuşan Arslan, paylaşımında kimseyi hedef almadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ben genel olarak yazdım. Bunun bu noktaya geleceğini düşünmüyordum. Asıl üzüldüğüm, Mansur Yavaş’a benim üzerimden ateş etmeleri. Başkanımla da aramız açılmış oldu. Hiçbir kastım yok, Atatürk kimliği adı altında farklı davranış biçimi olanlarla ilgili böyle bir kanaatimi yazmıştım. Sadece Türkiye’yi yönetecek insanların geçmişteki nostaljilerinden uzaklaşması lazım. Aynı yurtta kalabilirsiniz, aynı okulda kalabilirsiniz ama Türkiye’nin bütünlüğü söz konusu. Üzerine alınan alsın. Zaman zaman oraya selam gönderiliyor, oradan da bize şehit haberi geliyor.

"Belediye ile bütün bağlarımı da koparttım"

Bağımsız Türkiye diyeceğiz, sonra farklı davranacağız... Bu memlekette ayağı yere basan insanlar fark etmeyecek mi? Ben şahsi fikrimi söyleyemeyecek miyim? Bağımsız milletvekiliyim. Ben şahısları kastetmedim, benim üzerimden başkanın yıpratılması beni çok üzdü. Belediye ile bütün bağlarımı da koparttım."

"Resmi olarak ASKİ Spor Başkanlığı görevinden de istifa ettim" diyen Arslan, "Genel kurul karar alacak, ben de imzalayacağım" ifadesini kullandı. 

Arslan, "Mansur Yavaş'la tweet'ten sonra konuştunuz mu?" sorusuna ise "Kırıcı oluruz diye herhalde aramadı, ben de aramadım" yanıtını verdi. 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?