Kültür-Sanat

Priscilla: "Elvis hayatımın aşkıydı"

Elvis Presley'in eski eşi Priscilla Beaulieu, çalkantılı ilişkilerini konu alan filmin Venedik Film Festivali'nde gösterime girmesiyle efsanevi rock yıldızının onu terk etmesine rağmen hayatının aşkı olduğunu söyledi

05 Eylül 2023 11:23

T24 Kültür Sanat

Elvis Presley'in eski eşi Priscilla Beaulieu, çalkantılı ilişkilerini konu alan filmin Venedik Film Festivali'nde gösterime girmesiyle efsanevi rock yıldızının onu terk etmesine rağmen hayatının aşkı olduğunu söyledi.

Sofia Coppola'nın yönettiği "Priscilla", onun 1985 tarihli otobiyografisi "Elvis ve Ben"den uyarlanıyor ve 20. yüzyılın en ünlü isimlerinden biriyle inişli çıkışlı hayatını anlatıyor.

Film, Elvis'in Priscilla'yı manipüle ettiği, kendisine sözlü tacizde bulunduğu ve zaman zaman telafi etmeye çalışmadan önce onu tehdit ettiği belki de şimdiye kadarki en karanlık perde tasvirini sunuyor. 

78 yaşındaki Priscilla, "Oturup sizi, hayatınızı ve aşkınızı anlatan bir filmi izlemek çok zor. Bence Sophia harika bir iş çıkardı" dedi.

Coppola, film sırasında büyük ölçüde Priscilla'ya güvendiğini söyledi. Gazetecilere verdiği demeçte, "Filmi gerçekten onun bakış açısına göre yapmaya çalıştım, böylece yolculuğa onunla birlikte çıkabildik" dedi.

"Priscilla", 9 Eylül'e kadar sürecek olan Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan ödülü için yarışan 23 filmden biri.

Priscilla, başrolde yer aldığı filmin dünya prömiyeri öncesinde Venedik'te gazetecilere verdiği demeçte, "Onu sevmediğimden değildi. O hayatımın aşkıydı, ama benim için çok zor olan yaşam tarzıydı" dedi. 

Priscilla Beaulieu, Elvis Presley ile 1959'da henüz 14 yaşındayken tanıştı ve Batı Almanya'daki ABD ordusunda görev yaptığı için derin bir ev hasreti çekiyordu.

Priscilla, "Elvis, Almanya'da bana yüreğini, korkularını ve umutlarını, hiçbir zaman atlatamadığı annesinin kaybını anlattı" dedi. Priscilla, "İnsanlar bunun seksten kaynaklandığını düşünüyor. Kesinlikle değil. Onunla hiç seks yapmadım. Çok nazikti, çok sevgi doluydu ama benim sadece 14 yaşında olduğum gerçeğine saygı duyuyordu" dedi. 

Elvis kısa bir süre sonra ABD'ye döndü, ancak ikisi iletişim halinde kaldı. 1967'de evlendiler, 1968'de Lisa Marie adında bir kızları oldu ve 1973'te, Elvis'in 42 yaşında kalp yetmezliğinden ölmeden dört yıl önce boşandılar. Priscilla, "Hâlâ çok ama çok yakın kaldık" dedi.