Bilim / Teknoloji

Porsche, logosunu yeniledi

Yeni logonun, sonbahar itibarıyla araçlardaki yerini alacağı duyuruldu

01 Haziran 2023 16:39

Alman lüks otomobil üreticisi Porsche, bugün dikkate değer bir açıklama yaptı. Şirket, araçlarda kullandığı logoyu yenilediğini duyurdu. Sonbahar itibarıyla satılacak araçlarda görülecek yeni logo, 'eskisinden çok da farklı olmadığı' yorumlarını aldı.

Webtekno'nun haberine göre 1930'lu yıllarda kurulan Porsche, 1952, 1954, 1963, 1973, 1994 ve 2008 yıllarında logo değişiklikleri yaptı. Ancak şirket, geçmişte de şimdi yaptığı gibi, çok ufak dokunuşlarla logoyu güncelledi.

Peki Porsche'nin yeni logosu nasıl görünüyor ve eski logodan nasıl ayırt edilecek?

Porsche'nin yeni logosu

Eski logo

Porsche, eski logosunda kabartmalı dokusu olan bir tasarım benimsiyordu. Yeni logoda böyle bir şey yok. Bunun yerine kırmızı renkli alanlara petek dokusu eklendi.

Logonun geri kalan kısmı ise metal fırçalama işlemi ile pürüzsüz bir hale büründürüldü. İşte tasarımdaki değişiklikler sadece bunlardan ibaret. 

Peki bu logo değişikliği neden şimdi yapıldı?

Şirketin trafiğe çıkış izni alan ilk otomobili "356 "No.1" Roadster" 8 Haziran 1948 yılında piyasaya sürülmüştü. Şirket, bunun 75. yıl dönümü şerefine özel bir etkinlik gerçekleştirecek. Logo da bu özel etkinlikten birkaç gün önce duyurulmuş oldu.