Kültür-Sanat

Polisiye edebiyat festivali "Kara Hafta İstanbul", 22-23 Kasım'da Pera Palace Hotel'de

Gençleri polisiye türüne yönlendirme amacını taşıyan öykü yarışmasının 1'incisi festivalin davetlisi olarak Pera Palace'ta ağırlanacak

20 Kasım 2019 19:30

Pera Palace Hotel'in DenizBank işbirliği ve Storytel desteğiyle düzenlediği polisiye edebiyat festivali Kara Hafta İstanbul, bu yıl 22-23 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. 5'incisi düzenlenen festival için bu yıl tema olarak Alfred Hitchcock belirlenirken, Andrew Finkell, Petros Markaris ve Ahmet Ümit gibi isimler de festivalde konuşmacı olarak yer alacak. 

Okurlar, düzenleme komitesinde Doğan Hızlan, Ahmet Ümit, Adnan Özer, Metin Celal gibi Türk edebiyatının önemli isimlerinin yanı sıra Pera Palace Hotel Pazarlama Müdürü Can Erol  ve DenizBank Kültür-Sanat Danışmanı Perihan Yücel’i de bulunduran 5. Kara Hafta İstanbul Festivali'nde polisiye ve sinema eksenindeki oturumlara katılabilecek. 

Geçen mayıs ayında hayatını kaybeden Celil Oker'in anısına bir oturumun da bulunduğu festivalde, Algan Sezgintüredi, Kurtcebe Turgul, Ceyhan Usanmaz ve Sevin Okyay gibi önemli Türk yazar ve çevirmenler de konuşmacı olarak katılacak. Türkiye Polisiye Yazarlar Birliği'nin katılımıyla düzenlenen Kara Hafta İstanbul Festivali, herkese açık ve ücretsiz bir şekilde okurla buluşacak. 

Polisiye Öykü Yarışması Ödül töreni

Kara Hafta İstanbul Festivali kapsamında gençlerin ilgisini polisiye edebiyatına yönlendirmek amacıyla düzenlenen ve 1 Eylül 2019 tarihine kadar başvuruya açık bulunan 'Kara Hafta İstanbul Polisiye Öykü Yarışması'na, 30 yaş ve altı gençler katıldı. Usta polisiye yazarları, 21 Kasım Perşembe akşamı gerçekleştirilen "Kara Hafta İstanbul Festivali" açılışı kapsamında gerçekleştirilecek ödül töreninde, yarışmanın kazananlarına ödüllerini verecek.

Genç öykücüleri, yazar ve yayıncılarla tanıştırmayı hedefleyen festivalde, ödüllendirilecek dokuz öykü Vapur Kitap Yayınları tarafından yayımlanırken, yarışmanın birincisi ise Kara Hafta İstanbul'un davetlisi olarak Pere Palace'ta ağırlanacak. 

Ödüllerin verileceği isimleri belirleyecek seçici kurulda yer alan isimler şöyle:

Ahmet Ümit, Algan Sezgintüredi, Elçin Poyrazlar, Ayşe Erbulak ve  Adnan Özer.