Yaşam

Pizza imparatorluğu kurdu; Hakkı Akdeniz'in Diyarbakır'dan ABD'ye uzanan başarısı ödüllü belgesel oldu

23 Ağustos 2023 07:19

Diyarbakır’dan yola çıkan, ABD'de pizza imparatorluğu kuran iş insanı Hakkı Akdeniz’in hikâyesi "Merhaba, Ben Hakkı" ismiyle belgesel oldu. 2023 Toronto Belgesel Uzun Metrajlı ve Kısa Film Festivali’nden de ödül alan belgesel, Discovery Plus’ta da yayınlanmasının ardından kanalda iki hafta üst üste en çok izlenen içerik oldu. Belgesel hakkında konuşan Akdeniz, "Her insan her şeyini kaybedebilir. Ama umudunuz ve mücadele gücünüz olduğu sürece her şeyi başarabilirsiniz" dedi.

ABD basınında da övgüyle bahsedilen belgesel, 2023 Toronto Belgesel Uzun Metrajlı ve Kısa Film Festivali’nden de ödül aldı. Amerika’nın en meşhur pizza şirketlerinden olan Champion Pizza’nın sahibi Akdeniz’i anlatan belgesel dünyanın en büyük belgesel kanalı Discovery’nin yayın platformu Discovery Plus’ta da yayınlandı.

Evsizlere ilham oldu

"Merhaba, Ben Hakkı" belgeselinde, 21 yaşında ABD’ye göç eden Akdeniz’in zorlu yaşam mücadelesi, başarı basamaklarını nasıl tek tek çıktığı ve ABD’de evsizlere nasıl ilham olduğu anlatılıyor.

ABD'de birçok eyalette pizza restoranları bulunan Akdeniz’in, New York’ta evsizlerin kaldığı barınakta geçirdiği 96 günden pizzacıda işe girmesiyle başlayan belgesel, evsizlere yardım çalışmalarına başlamasına kadar süren süreçteki iniş ve yükselişleri ele alıyor.

"İnancınızı asla kaybetmeyin"

Belgesel hakkında açıklama yapan iş insanı Akdeniz, hayatının en önemli döneminin belgesele dönüşmesinin kendisini için çok anlamlı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Belgeselin yayınlanmasının ardından aldığım olumlu eleştiriler ve insanlara umut ışığı olabilmiş olmak beni mutlu ediyor. Şimdi hayatımı anlatan belgeselin ödül alması, beni daha da gururlandırdı.

Emeği olan tüm arkadaşlarıma ve izleyen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bunu daha önceki TeDx konuşmamda da söylemiştim. Her insan her şeyini kaybedebilir. Ama umudunuz ve mücadele gücünüz olduğu sürece her şeyi başarabilirsiniz. Asla inancınızı kaybetmeyin.
"

Belgesel Discovery Plus’ta İngilizce ismi olan, "Hi I’m Hakki" adıyla izlenebiliyor.