Kültür-Sanat

Piyanist Can Çakmur, 21 Aralık'ta 'Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler' kapsamında Arter'de

Çakmur, 2018 Hamamatsu Uluslararası Piyano Yarışması'nda birinci olmuştu

17 Aralık 2019 12:18

Arter, “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” kapsamında 21 Aralık Cumartesi akşamı gerçekleşecek üçüncü konserde, 2018 yılı Hamamatsu Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilikle onurlandırılan genç piyanist Can Çakmur’u ağırlayacak.

Güher ve Süher Pekinel’in vizyonu ve öncülüğünde hayata geçirilip 12 yıldır yürütülen ve 6 yıldır Tüpraş’ın sponsorluğu ile devam eden “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler”, Türkiye’den sıra dışı yeteneklere sahip genç müzisyenleri yaşam ve enstrüman bursu ile destekleyerek 12 yıldır dünya sahnelerine takdim ediyor. DSGM’de yer alan ve bugünün uluslararası platformda aranan solistleri haline gelmiş müzisyenler Arter’de izleyicilerle buluşuyor. Türkiye’de klasik müziğin gelişmesi ve yurt dışına açılması konusunda önemli katkıları olan bu kuruluşun yetiştirdiği sanatçılar, klasik müzik severler için kaçırılmayacak bir seri oluşturuyorlar.

Serinin üçüncü konserinde, 2018 Hamamatsu Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilikle onurlandırılan piyanist Can Çakmur yer alacak. Sascha Goetzel yönetiminde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile 43. İstanbul Müzik Festivali’nin açılışında sahne alan ve birçok önemli festivale katılan Çakmur, 47. İstanbul Müzik Festivali’nde ise Aydın Gün Destek Ödülü’ne layık görüldü. Konser çalışmalarının yanı sıra 2015 yılından beri klasik müzik dergisi Andante’de yazan ve anlatımlı konserler gerçekleştiren sanatçı, eğitimine Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar’da Grigory Gruzman ve Belçika’da Diane Andersen ile devam ediyor. Sanatçının bugüne kadar çalıştığı şefler arasında Thomas Søndergård, Ken Takaseki, Gürer Aykal ve Ender Sakpınar bulunuyor.

Genç piyanist Can Çakmur’un 21 Aralık 2019 Cumartesi akşamı 21:00’de Sevgi Gönül Oditoryumu’nda vereceği konserin biletleri, Arter’den temin edilebilir veya 0212 708 58 00 numaralı telefondan ve [email protected] adresi üzerinden rezervasyon yaptırılabilir.