Kültür-Sanat

PEN: Umur Bugay, 'Eserleriyle Yaşayanlar' arasında

Usta senarist, yazar Umur Bugay 78 yaşında hayatını kaybetti

07 Ağustos 2019 15:46

PEN (Şairler, Denemeciler, Romancılar) hayatını kaybeden usta senarist, yazar Umur Bugay'ı andı. Hababam Sınıfı, Çöpçüler gibi pek çok unutulmaz filmlerin yönetmenliğini üstlenen Bugay, PEN tarafından 'Eserleriyle Yaşayanlar' arasında gösterildi. 

PEN'in Umur Bugay'ın ardından yazdığı yazı şöyle: 

"Bir yıldızı daha sonsuzluğa uğurladık.

O artık eserleriyle yaşayanlar arasına katıldı.

Senarist, oyuncu, yazar,  yönetmen, dramaturg olan değerli üyemiz Umur Bugay  mizah ustasıydı. İstanbul Üniversitesi, Sosyoloji fakültesini bitirdikten sonra, belleklerimizden silinmeyecek senaryo ,film ve dizilere imza attı. Çok geniş kitlelerin sevgilisi oldu.

Sanat hayatına Arena Tiyatrosu’nda başlayan Umur Bugay 1972 yılından sonra  oyunculuğunu ve yazarlığını birlikte sürdürdü.

Oğlum Adam Olacak, Karılar ve Kocalar, Türk Küçükleri, Kirpi Çocuk gibi yazdığı kitapların ve oyunların yanısıra; Hababam Sınıfı, Bizimkiler, Kapıcılar Kralı, Çöpçüler Kralı, Duruşma gibi toplum psikolojisine hitap eden filmlerin yönetmenliğini de üstlenmiştir.

P.E.N Yönetim Kurulu olarak değerli üyemize, can dostumuza, rahmet , ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyoruz. Işıklarda uyusun."