Politika

Paylaşımı silinen AKP'li Birinci'den Bakan Uraloğlu'na şikayet: Kanaatimce Instagram'ın diz çökmesi tam olmamış

12 Ağustos 2024 11:59

T24 Haber Merkezi

Eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Türkiye'de 8 gün erişime kapalı kalan ve 10 Ağustos'ta erişime yeniden açılan Instagram'ın Hamas ile ilgili yapmış olduğu bir paylaşımını kaldırmasını, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na şikayet etti. Birinci, "Kanaatimce Instagram'ın diz çökmesi tam olmamış. Mecranın bu tavrı, meri mevzuatımıza ve hukuka aykırıdır" dedi. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 2 Ağustos'ta 'katalog suçlar' ile ilgili gerekli adımları atmadığı gerekçesiyle erişim engeli getirilen Instagram, 10 Ağustos'ta yeniden erişime açıldı. BTK'nın siteye engeli kaldırdığına dair kararı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından sosyal medya hesabı X'ten paylaşıldı.

AKP'li Mücahit Birinci, X hesabından yaptığı açıklamada, Instagram'ın, geçtiğimiz aylarda Hamas ile ilgili yapmış olduğu bir paylaşımını siteden kaldırdığını belirterek, "Kanaatimce Instagram'ın diz çökmesi tam olmamış" dedi ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nu etiketledi. 

Birinci, paylaşımında şunları kaydetti:

"Instagram az önce, geçmiş aylarda katıldığımız bir TV kanalındaki Hamas ile ilgili değerlendirmelerimizi kaldırmış, bu noktada bir bilgilendirme geldi.

Instagram paylaşımı kaldırdı diye, Hamas'ın meşru müdafaa halindeki siyasi bir hareket olduğu gerçeğini söylemekten vaz geçecek değiliz.

Veya Instagram'ın dayattığı durumu kabul edip, ancak Türk mevzuatına göre suç olmayan beyan ve nitelemelerimizden vaz geçecek de değiliz.

Kanaatimce Instagram'ın diz çökmesi tam olmamış. Mecranın bu tavrı, meri mevzuatımıza ve hukuka aykırıdır.

@a_uraloglu"