Kültür-Sanat

Paul McCartney, The Beatles'ın dağılması hakkında konuştu: Süreci başlatan ben değildim

McCartney, John Lennon’ın o dönem ayrılma kararını boşanmaya benzettiğini söyledi

10 Ekim 2021 11:49

Efsane rock grubu The Beatles’ın dağılma süreciyle ilgili Paul McCartney “Dağılma sürecini başlatan ben değildim. Johnny’di (John Lennon)” dedi.

The Guardian’da yer alan habere göre, BBC Radyo’ya konuşan rock yıldızı Paul McCartney, 1970 yılında kendisinin The Beatles’ın dağılması neden olduğuna ilişkin iddiaları açıkladı. The Beatles’ın dağılma süreciyle ilgili “hayatımın en zor dönemi” ifadesini kullanan yıldız, grubun devam etmesini istediğini, grubun sekiz yıl sonra o dönem hâlâ iyi işler üretmeye devam ettiğini söyledi.

McCartney, John Lennon ayrılma kararı almasa grubun müzikal kariyerinin daha uzun sürebileceğine ilişkin yorumları şöyle değerlendirdi: “Olabilirdi. John, Yoko ile yeni bir hayat kuruyordu. John her zaman toplumdan bir tür uzaklaşmak isterdi”

Müzik kariyerine tek başına devam etmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan McCartney “Orada duralım. Ayrılığı başlatan ben değildim. Hayır, hayır. John bir gün odaya girdi ve ‘Beatles’tan ayrılıyorum’ dedi. Ayrılığı başlatmak değil midir bu?” dedi.

McCartney, Lennon’ın o dönem ayrılma kararını boşanmaya benzettiğini söyledi.