Kültür-Sanat

Paul McCartney bir müzikal hazırlıyor

McCartney, 'It's A Wonderful Life'ı tiyatro sahnesine uyarlayacak

19 Temmuz 2019 14:29

T24 Dış haberler

The Beatles grubunun üyelerinden Paul McCartney, tiyatro dünyasına adım atıyor. McCartney, 1946 yılında vizyona giren Frank Capra filmi 'It's A Wonderful Life'ı bir müzikal olarak tiyatro sahnesine uyarlıyor.

Rolling Stone'dan Emily Zemler'ın aktardığına göre McCartney müzikalin senaryosunda Billy Elliot ve Rocketman gibi filmlerde çalışan senarist Lee Hall ile çalışıyor. Lee Hall daha önce Billy Elliott'un müzikal adaptasyonunda Elton John ile çalışmıştı. Müzikalin yapımcılığını Bill Kenwright üstlendi. 

McCartney yaptığı açıklamada, "Bir müzikal yazmak daha önce hiç ilgimi çeken bir şey olmamıştı. Ama Bill ile birlikte Lee Hall ile buluşup konuştuğumuzda bunun benim için ilginç ve eğlenceli olabileceğini düşünmeye başladım. It's a Wonderful Life hepimizin içinde kendisinden bir şey bulabileceği bir hikaye" ifadelerini kullandı. 

Variety'e göre müzikalin prömiyerinin 2020'nin sonlarında Britanya'da yapılması bekleniyor. 

McCartney, geçen günlerde başka bir eski Beatles üyesi Ringo Starr ile Los Angeles'ta bir araya gelmişti. İkili 'Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band' ve 'Helter Skelter' parçalarını seslendirmişti.