Gündem

Patara'dan çalınan kumlar, suçlanan kişinin damadına değerinin çok altına satılmış!

Geçen sene Patara plajlarından sera faaliyetlerinde kullanılmak üzere 2 bin 186 kamyon kum çalındığı bildirilmişti

30 Temmuz 2022 10:30

Antalya’nın Kaş ilçesinde koruma altındaki Patara plajlarından yaklaşık iki bin kamyon kum çalınmasına ilişkin olarak yargı süreci devam ederken, kumun bir bölümünün, onu çalmakla suçlanan kişinin damadına, değerinin çok altında ve usulsüz bir ihaleyle satıldığı öne sürüldü.

Geçen sene Patara plajlarından sera faaliyetlerinde kullanılmak üzere 2 bin 186 kamyon kum çalındığı bildirilmiş, Kaş Kaymakamlığı iddiaları yalanlarken, Çevre Bakanlığı önce kumun plaj alanı dışından alındığını öne sürmüş, sonra kumun plajdan çalındığını açıklamıştı.

Kumların Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yazlık sarayına taşındığı da iddia edilirken, olayı yargıya taşımak için tutanak tutmak isteyen muhafaza memuru Umut Utku, görevinden alınmıştı.

Cumhuriyet’ten Tunca Mollaveisoğlu’nun haberine göre Kaş Orman İşletme Müdürlüğü, kum çalmakla suçlanan Faybahar şirketinin sahibi Mustafa Bahar’ın damadına 400 kamyon kumu, kamyonu 320 TL’den sattı.

El konan kumun yasal satışı mümkün olmadığı için faturaya kum yerine ‘humuslu toprak’ yazıldığı belirtildi.

Alüvyonlu toprakla harmanlanıp seralarda kullanılan bu kumun kamyonunun 5 bin TL’ye satıldığı, çalınan kumun piyasa değerinin yaklaşık 11 milyon TL’yi bulduğu kaydedildi.

Tarım-Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, geriye kalan kumların da bu firmaya "el altından verildiğini" iddia etti.

TIKLAYIN - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Patara'da "çalınan 2 bin 168 kamyon kumla" ilgili açıklama

TIKLAYIN - "Patara'nın çalınan kumları için tutanak tutan memur, ikinci kez görevden alındı"