Yaşam

Parkta oturan çifte saldıran cübbeli ve sarıklı kişiler serbest bırakıldı

30 Haziran 2022 17:20

İstanbul-Balat’ta piknik yapan G.B ile kız arkadaşı A.B, sarıklı ve cübbeli olduğunu belirttikleri 15 kişilik bir grup tarafından "Kızlı erkekli oturamazsınız, nikahınız var mı?" denilerek darp edildiklerini söyledi. A.B, yüzünden ve vücudunun çeşitli yerlerinden gördüğü darp sonrası şikayetçi oldu. Saldırganların tamamı serbest bırakıldı.

İstanbul Balat’ta 29 Haziran günü G.B ve A.B çifti, yanlarına gelen 10-15 kişilik sarıklı ve cübbeli kişiler tarafından önce, “Nikanız var mı? Evli misiniz?” sorularıyla rahatsız edildi. Gerici grup, çiftin tepki göstermesi üzerine A.B’ye, “Nikanız yoksa kızlı erkekli oturamazsınız” diyerek saldırdı.

Halktv.com.tr'den Hazar Dost'un haberine göre, G.B’ye “Sen çarşaflısın, cemaatimizi kötülüyorsun. Burada böyle bulunman doğru değil” diyen grup, A.B’nin gömleğini yırtarken yüzüne ve vücudunun çeşitli yerlerine şiddet uyguladı.

A.B., polise ihbarda bulunmasının ardından saldıran kişilerin bir süre sonra tekrar yanlarına geldiğini, saldırganların kendisine “Olaylar bir anda gelişti, biz hakkımızı helal ediyoruz. Sen de hakkını helal et dediler” dediğini söyledi. A.B. aldığı darp raporuyla beraber saldırganlardan şikayetçi oldu.

Çevredekilerin “Ne yapıyor gençler? Oturuyorlar. Niye karışıyorsunuz, biz gördük hiçbir şey yapmadılar” diyerek tepki göstermesi üzerine geri adım atan grup, gözaltına alındı. Karakola götürülerek ifadeleri alınan saldırganlar, işlemlerin ardından serbest bırakıldı.