Dünya

Paris Savcılığı'dan açıklama: Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi önündeki saldırıyı gerçekleştiren saldırganın "yabancılara karşı patolojik nefreti" var

25 Aralık 2022 15:15

Paris Savcılığı, Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi önünde üç kişiyi öldüren Fransız saldırganın "yabancılara karşı patolojik bir nefreti" olduğunu, "cinayet işlemek ve yabancıları öldürmek için" Paris'teki saldırıyı düzenlediğini açıkladı.

Paris Savcılığı, başkentte Ahmet Kaya Kültür Merkezi önünde ırkçı saldırı düzenleyen 69 yaşındaki saldırgana ilişkin açıklama yaptı. Savcılık, saldırganın "yabancılara karşı patolojik bir nefreti" olduğunu söyledi.

Fransız basınında adı "William M." olarak geçen 69 yaşındaki saldırgan olay yerinde gözaltına alınmıştı. Saldırganın Fransa'nın resmi demir yolu şirketi SNCF'ten emekli bir Fransız vatandaşı olduğu belirtilmişti.

Paris'in 10. Bölgesindeki Enghien Caddesi'nde bir Fransız vatandaşının, etrafında bulunan kişilere silahla ateş açtığı saldırıda ilk belirlemelere göre 3 kişi ölmüş, biri ağır 3 kişi yaralanmıştı. Saldırıdan bu yana Paris'teki Kürt topluluklar protesto gösterileri düzenliyor. 

Şehirde meydana gelen protestolarda göstericiler ve polis arasında şiddet olayları yaşandı. Protestolarda zaman zaman göstericilerin polise taş attığı ve çöp kutularını yaktığı; şiddet olayları yaşandığı belirtildi. Polis, protestoculara karşı biber gazı kullandı. 

Polis, toplamda 11 polis memurunun yaralandığını bildirdi. 

TIKLAYIN | Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne silahlı saldırı: Üç kişi yaşamını yitirdi; kentte başlayan protestoya polis müdahale etti

TIKLAYIN | Paris saldırganı: Kürtleri bilerek hedef aldım