Kültür-Sanat

Cüzdansız festival deneyimi Türkiye'de

24 Nisan 2019 13:53

Festivallerde kullanıcılara kesintisiz deneyim sağlamak amacıyla geliştirilen cüzdansız (cacheless) dijital ödeme sistemi EventPayPro sahaya indi.

Medyatava'nın aktardığına göre, Positive A Digital Approach ortakları Caner Istı ve Eren Dedeoğlu’nun girişimi olan EventPayPro Türkiye’de festivallere yeni bir soluk getirecek.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de festivallerin en büyük sorunlarından biri olan cüzdan taşıma, uzayan yiyecek, içecek ve jeton kuyrukları EventPayPro ile çözüldü. Dünyada giderek yaygınlaşan cüzdansız festival çözümleri ülkemizde ilk kez EventPayPro ile kullanılmaya başlandı. Festivallerde para taşıma derdini ve ödeme kuyruklarını ortadan kaldıran, EventPayPro katılımcılarına kesintisiz bir festival deneyimi, organizatör ve tedarikçi firmalarına da operasyonlarında karlı ve fark yaratan avantajlar sunuyor.

EventPayPro ile cüzdan taşımakla uğraşmayan katılımcılar, alışverişlerini cep telefonları, QR kodlu alışveriş kartları veya akıllı NFC bilekliklerine tanımlanan yüksek teknolojili sistem sayesinde çok kolay ve hızlı yapabiliyor.

Nasıl çalışıyor?

Festivale özel olarak hazırlanan mobil uygulamayı indiren katılımcılar, mobil uygulama üzerinden kredi kartları ile online ödeyerek hesaplarına bakiye yüklüyor ve satış noktalarında uygulama içindeki kişiye özel QR kodlarını okutarak ödemelerini yapıyorlar. EventPayPro ile katılımcılar artık festival alanında para üstünü veya kredi kartının işlem süresini beklemeden festivalin her anını keyifle yaşarken, bir yandan da harcamalarını anlık olarak kontrol edebiliyorlar.

Akıllı telefon kullanmak istemeyenler veya nakit para yüklemek isteyenler için de kasa noktalarında festivale özel olarak hazırlanmış alışveriş kartlarını alıp para yüklüyorlar. Her bir karta özel QR kodu bulunan alışveriş kartlarındaki harcamayı mobil uygulama üzerinden de takip edebiliyorlar. Festival sonunda ise yükledikleri paradan artan bakiyelerinin iadesini alabiliyorlar.

Dünyadaki örneklerine paralel olarak NFC bileklik teknolojisini de kullanan EventPayPro ile katılımcılar bilekliklerini cüzdan olarak da kullanabiliyorlar. Suya dayanıklı bileklikler sayesinde deniz keyfini bölmeden alışveriş yapabiliyorlar.