Politika

Özkök: HaberTürk köşe yazarlarını işten çıkarıyormuş, bazılarının siyaset dışı yazması istenmiş

03 Haziran 2023 08:19

Gazeteci Ertuğrul Özkök, 5 gündür köşe yazısı yayınlamayan HaberTürk'ün bütün köşe yazarlarını işten çıkardığını yazdı. 

Özkök, bugünkü yazısında "Fatih Altaylı'dan sonra Serdar Turgut, Nihal Bengisu Karaca, Kübra Par ve Kemal Öztürk'ün de yazılarına da son verildiğini" belirtti. Özkök, Oray Eğin ve Nagehan Alçı'nın ise siyaset dışı konularda yazacağını belirtti. 

Özkök, şunları kaydetti:

"Türkiye medya sektöründen gelen son haberler doğruysa, seçim öncesi muhalif kanalların en yükselen kanalı HaberTürk bütün köşe yazarlarını işten çıkarıyormuş.

Fatih Altaylı'dan sonra Serdar Turgut'un işine son verildi. (Bence Serdar'a en büyük iyilik. Bu sayede belki mizaha dönecek)

Bana gelen bilgiler doğruysa Nihal Bengisu Karaca, Kübra Par ve Kemal Öztürk'ün yazılarına da son verilmiş.

Oray Eğin artık bir gusto ve hayat yazarı olacakmış. (Bakın işte buna da sevindim. Çünkü o konularda en beğendiğim yazardır diyebilirim) Nagehan Alçı'dan da siyaset dışı konularda gazetecilik yapması istenmiş. (Eminim Nagehan bunu çok iyi yapar.)"

Saymaz da dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Habertürk’ün internet portalında siyasi köşe yazılarına son verildi. Köşe yazarları siyaset dışı konularda kalem oynatabilecek. Habertürk TV de siyasi tartışma programlarına son verebilir. Habertürk yazarları bu programlarda yer almayabilir" demişti.

Habertürk, Show TV, Bloomberg HT gibi öne çıkan medya organlarının bağlı olduğu Ciner Medya'nın satılacağına ilişkin iddialar, kurucuları arasında olan Fatih Altaylı'nın da ayrılmasıyla güçlenmişti. Habertürk'ün de içinde bulunduğu Ciner Medya'nın geçtiğimiz günlerde Mehmet Cengiz'e satılacağı iddia edilmiş, Habertürk söz konusu iddiayı yalanlamıştı. 

TIKLAYIN | Fatih Altaylı HaberTürk'ten ayrıldı: Bundan böyle, medyada kimseye patron diyecek gücüm takatim yok