Gündem

Özgür Demirtaş'tan Mustafa Destici'ye tepki: Kendi çocuğunu meclise sokanların vatandaşlığı iptal edilsin!

15 Ekim 2024 07:45

T24 Haber Merkezi

Akademisyen ve ekonomist Prof Dr. Özgür Demirtaş, Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici'nin Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na 750 TL ödememek için kredi kartı limitlerini 99 bin TL'ye düşüren vatandaşların kartlarının iptal edilmesini yönündeki çağrısına tepki gösterdi. Demirtaş Destici’nin kızını TBMM’de işe sokmasına göndermede bulunarak, "Bunca işsiz varken, kendi çocuğunu meclise sokanların vatandaşlığı iptal edilsin" dedi.

Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN | Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen dolandırıldı: 450 bin lirasını kaptırdı

TIKLAYIN | Daron Acemoğlu'nun T24 konuşmaları: Yapay zekâdan hukuk devletine, ekonomi politikalarından siyasete, ne düşünüyor, hangi önerilerde bulunuyor?

TIKLAYIN | Evcil hamsterı tarafından saldırıya uğrayan kadın hayatını kaybetti

TIKLAYIN | Kulis: AKP'nin yumrukçu vekili Alpay Özalan, Bakan oluyor

TIKLAYIN | Narin Güran cinayeti soruşturmasındaki detaylar ortaya çıkıyor: Ölüm saatinde evdeki 4 kişi kimdi?

TIKLAYIN | Esra Erol’a ölüm tehdidi: Surlardan aşağı atılırsın!

TIKLAYIN | Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak: Zam geliyor, kritik tarihe dikkat!

Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Savunma Sanayi Destek Fonu için 100 bin TL ve üzerinde limiti olan kredi kartı sahiplerinden yıllık 750 TL alınması teklifine desteğini yineleyerek, bankalara "Yılda 750 lira vermemek için, kredi kartlarının limitlerini 100.000 liradan 99.000 liraya düşürenlerin kartlarını iptal edin" çağrısında bulunmuştu.

Eleştiri oklarının hedefi olan Destici’ye bir tepki de ekonomist Demirtaş’tan geldi. Demirtaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bunca işsiz varken, kendi çocuğunu meclise sokanların vatandaşlığı iptal edilsin" diye yazdı.

TIKLAYIN – Mustafa Destici'den bankalara çağrı: Limit düşürmek isteyenlerin kartlarını iptal edin!

Destici, TBMM'de Meclis Strateji Geliştirme Başkanlığı'nda 'programcı' kadrosundan işe alındığı ortaya çıkan kızı Özgül Hilal Destici ile ilgili "TBMM’de 5 bin üzerinde personel vardır. Onların tamamı hangi yasa, usul, kanunla işe girmişse benim evladım da aynı usulle işe girmiştir" demişti. Destici ayrıca "Ben kızımı daha yüksek rakamlara başka yerlerde de çalıştırabilirdim. Evladımın Meclis’te çalışmasını istedim" ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN - Eski AKP milletvekili Ünüvar ile BBP lideri Destici’nin kızları Meclis’te işe alındı

TIKLAYIN - Kızı Meclis'te işe başlayan Mustafa Destici: Daha yüksek rakamlara başka yerlerde de çalıştırabilirdim ama evladımın Meclis’te çalışmasını istedim