Politika

Özel'den bedelli askerlik konuşmasını tekrar gündeme getiren Erdoğan'a: Tarzan zorda, bizim belediye işleri iyi gidiyor demek

"Biz Manisa tarzanıyız zora düşmeyiz de, Tayyip Erdoğan zorda demektir"

05 Mart 2024 22:10

T24 Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bedelli askerliğe kaçanlardan oy istemiyoruz" sözleriyle Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğullarını kastettiğini yineledi. Özel, "Biri bedelli yapmış, biri çürük raporu almış, sonra babaları kamuflaj giyiyormuş şehit cenazesinde. Bunu anlatmaya çalışırken dil sürçmesi mi denir devrik mi denir... Benim bedellide oyum var, imzam var bedelli kanunuyla ilgili" dedi. Özel ayrıca Erdoğan'ın kendisinin bedelli askerlik sözleri ile ilgili açıklaması hakkında bugün de konuşmaya devam etmesini yorumlayarak, "Tarzan zorda. Ağbabaları kızmış olacak ki filan diyor. Buraya kadar düştüyse Tayyip Erdoğan, derler ya tarzan zorda. Biz Manisa tarzanıyız zora düşmeyiz de, Tayyip Erdoğan zorda demektir. Ben böyle bir şeyi kullanmayı acizlik görürüm. Buraya kadar düştülerse bizim belediye işleri iyi gidiyor demektir" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - Erdoğan'dan Özgür Özel'in bedelli açıklamasına yanıt: Patavatsızlıktan öte bir zihniyet bozukluğunun işareti

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Özel, Halk TV'nin Gündem Özel programına katıldı. Burada Özel, Halk TV Programcısı Şirin Payzın, Halk TV Programlar Koordinatörü Kürşad Oğuz ve Barış Pehlivan'ın sorularını yanıtladı.

Özel, çok konuşulan bedelli askerlik açıklamalarına ilişkin olarak şunları söyledi:

"Dil sürçmesi mi denir devrik mi denir..."

"Ben imza verdim, oy koydum bedelli askerliğe. Soma beni ayrı seviyor. Bin cümleye girdim çıktım. 8 gazete kamuflaj giydi ne de yakıştı diye yazıyor. Erdoğan'a yakışacaktıysa Bilal Erdoğan'a yakışsaydı. Biri bedelli yapmış, biri çürük raporu almış sonra babaları kamuflaj giyiyormuş şehit cenazesinde... Bunu anlatmaya çalışırken dil sürçmesi mi denir devrik mi denir... Benim bedellide oyum var, imzam var bedelli kanunuyla ilgili. Sonradan izledim hakikaten on bir saniyesini izleyince... yani ben Bilal Erdoğan'ı kastettim. 

"Ben acizlik görürüm öyle bir şeyi"

En yakınlarımızda bedelli askerlik yapanlar var. Milletvekili arkadaşlarımızdan, kendi akrabalarımdan yapan var.  Bugün Erdoğan çıkmış, 'Biliyorsunuz' diyor 'Bu bedelliye böyle dedi, sonra düzeltmeye çalıştı' diyor. 'Ağbabaları kızmış olacak ki...' filan diyor. Buraya kadar düştüyse Tayyip Erdoğan, derler ya tarzan zorda. Biz Manisa tarzanıyız zora düşmeyiz de, Tayyip Erdoğan zorda demektir. Hani dedi ya ben evlatlarımın kursağında haram lokma diyeceğine helal dedi onu kullananlar vardı mesela. Ben acizlik görürüm öyle bir şeyi. Erdoğan'ı bu halde gördüm, memnun oldum. Buraya kadar düştülerse bizim belediye işleri iyi gidiyor demektir."

TIKLAYIN - "Bedelli askerliğe kaçanlardan oy istemiyoruz" diyen Özel'den açıklama: Erdoğan'ın oğullarını kastettim