Politika

Özel: Birileri kendi büyükşehir belediye başkanına "Zamanında Ankara'yı parsel parsel sattın" derken Ankara'ya hizmet eden Yavaş'la ne kadar gurur duysak az

27 Ocak 2024 21:41

T24 Haber Merkezi

Özel, "Çok daha fazlasını yapabilecekken atılmayan imzalarla Mansur Yavaş'ın elini kolunu bağlamaya çalışıyorlar. Birileri kendi büyükşehir belediye başkanlarına 'Zamanında Ankara'yı parsel parsel' sattın derken Ankara'ya emek emek hizmet eden, alnının terini Ankara'nın sokaklarına akıtan, pandemide 'Ben buradayım' deyip yalnız bırakmayan, yoksullara hem yardım yapan hem kursaklarından et geçmesini sağlayan, tencereyi kaynatan hem de evlerini ısıtan Mansur Yavaş'la ne kadar gurur duysak az" ifadelerini kullandı.

Özel, bugün ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katılmak üzere Eskişehir'e gitmişti. CHP Genel Başkanı Özel, Yavaş'ın Ankara'nın 5 yılında yaptığı projeleri anlatacağı toplantıya katılmak için Ankara'ya döndü.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) 5 Yılın Projelerini Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı. ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın ardından sahneye çıkan Özel, Ankaralılardan Mansur Yavaş ve CHP'nin başkan adaylarına, belediye meclis listelerine destek beklediğini söyledi.

TIKLAYIN - Mansur Yavaş, 5 yılını anlatıyor: "Bugün buraya Ankara halkına hesap vermeye geldik"

"Yavaş'ın Ankara rüyasına destek veren hem CHP'li hem çok farklı siyasi görüşlerden tüm Ankaralılara teşekkür ediyoruz"

Yavaş'ın ardından açıklamalarda bulunan CHP lideri Özel'in konuşmasından satır başları şöyle:

"5 yıl boyunca göğsümüzü kabartan, yüzümüzü ağartan; birileri kendi büyükşehir belediye başkanlarına 'Zamanında Ankara'yı parsel parsel' sattın derken Ankara'ya emek emek hizmet eden, alnının terini Ankara'nın sokaklarına akıtan, pandemide 'Ben buradayım' deyip yalnız bırakmayan, yoksullara hem yardım yapan hem kursaklarından et geçmesini sağlayan, tencereyi kaynatan hem de evlerini ısıtan Mansur Yavaş'la ne kadar gurur duysak azdır. Kendisini tebrik ediyoruz.

Ankara'ya evlatlarını yollayan 81 ilden, 80 ilden buraya yollayan anne-babaların hayır duasını alan, Ankara'daki yoksulu, yetimi, dulu, yaşlıyı, garip gurebayı dezavantajlı grupları sahiplenen, sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini veren, namus, dürüst, çalışkan ve kendi için yaşayan belediye başkanı nasıl olur bütün Türkiye'ye gösteren Mansur Yavaş'la gurur duyuyoruz. Onun Ankara hikayesine, rüyasına inanıp destek veren hem CHP'li hem çok farklı siyasi görüşlerden tüm Ankaralılara, onun belediye meclisinde onunla birlikte çalışan tüm siyasi partilerden belediye başkanlarına, istediği desteği ona veren belediye meclisi üyelerine teşekkür ediyoruz. 

"Atılmayan imzalarla, kalkmayan ellerle onun elini kolunu bağlamaya çalışıyorlar"

Gördük ki çok daha fazlasını yapabilecekken atılmayan imzalarla, kalkmayan ellerle onun elini kolunu bağlamaya çalışıyorlar. Asla mazeret ileri sürmüyor. Asla yapamıyor, edemiyorum diyemiyor. Ankaralılara şunu söylüyor: Bu kadar engellemeyle bunları yaptıysak bizim elimizi kolumuzu çözün, bize Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çoğunluğu verin diyor. Sizden bunu istiyoruz Ankaralılar.

"Anketlerde Mansur Başkan çok iyi"

Evet, anketlerde Mansur Başkan çok iyi. Mansur Başkan bir ikinci 5 yılda da Ankaralıların teveccühüyle hizmet edecek. O 5 yılın bu istediklerinizin çok daha fevkinde başarılı bir 5 yıl, çok daha fazla hizmetin yapılabilmesi için bir başkana ihtiyaç var, maşallah burada. Bir ekibe ihtiyaç var, o maşallah burada!

Büyükşehir belediyesinde çoğunluğa ihtiyaç var. Onun yoğunluğu, anahtarı, Ankara'nın bütün ilçelerinde oy kullanacak olanlarda. AK Partili olabilirsiniz, MHP'li olabilirsiniz ama bu dürüst ve çalışkan insanı, çalışkan ekibini desteklerseniz çok daha güzel hizmetler sizin olacak. 31 Mart'ta her siyasi görüşten, Ankaralıdan Mansur Başkan'a ve CHP'nin başkan adaylarına, belediye meclis listelerine destek bekliyoruz, bu desteği istiyoruz.

Özel, Yavaş'ın eşi Nursen Yavaş'a da teşekkür etti

Mansur Başkan sadece Ankara'da çalışmadı, gün geldi Türkiye'de de çok emek verdi. Mansur Başkan'ı yakından deprem bölgesindeki faaliyetlerinde izledim. Deprem bölgesinde yaptıkları için verdiği müthiş emek ve destek için teşekkür ediyoruz. 5 yıl boyunca koşarken bazen yanında koşan, bazen onun bizler için koşması için onun arkasında duran kıymetli eşine çok teşekkür ediyoruz. Mansur Yavaş'ı, ekibini ve Ankara'daki Mansur Başkan'ın evlatlarını bütün Ankaralılara emanet ediyorum. Başarılar diliyorum. Sağ olun, var olun."