Politika

Özel 29 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı resepsiyonuna katılmayacak, Birinci Meclis'te vatandaşlara hitap edip Anıtkabir'e yürüyecek

28 Ekim 2024 17:20

T24 Politika

CHP,  yarın Cumhuriyet’in 101’inci kutlamaları dolayısıyla Birinci Meclis’ten başlayarak Anıtkabir’e yürüyecek. Yürüyüşe CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katılacak. Özel, Birinci Meclis önünde vatandaşlara hitap edecek.

CHP’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı netleşti. Buna göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, saat 11.00’de Anıtkabir’de düzenlenecek resmi törene katılacak. Saat 11.00’de CHP Ankara İl Başkanlığı ise Ulus Meydanı’nda Atatürk heykeline çelenk sunacak.

CHP, saat 12.00’de Birinci Meclis’ten Anıtkabir’e yürüyüş başlatacak. CHP milletvekilleri, parti yöneticileri, belediye başkanlarıyla beraber CHP Lideri Özel de yürüyüşe katılacak. Özel’in yürüyüş başlamadan önce, Birinci Meclis önünde vatandaşlara hitap etmesi bekleniyor.

Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı resepsiyonuna katılmayacak

Özel, 15 Ekim'de grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu için Erdoğan ve Bahçeli’ye çağrı yapmış, “Bu sene Cumhuriyet Resepsiyonu’nu Atatürk’ün vasiyetine, tüm yargı kararlarına rağmen, Atatürk Orman Çiftliği’nin bağrına bir hançer gibi saplanmış o sarayda değil de milletin evinde, Atatürk’ün evinde, gelin Çankaya Köşkü’nde yapın. Hepimizin kabul ettiği, gurur duyduğu Çankaya Köşkü’ne o resepsiyonu taşıyın, 10 yıldır yarattığınız suni tansiyondan, ayrışmadan bu milleti kurtarın” demişti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise, 21 Ekim'deki MKYK toplantısının ardından resepsiyonun “Milletin evi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde” gerçekleşeceğini belirterek “Sayın Özel'in bu resepsiyonlara katılmak için böyle bir şart koşması da siyaseten absürt bir yaklaşım olmuştur" yanıtını vermişti.

Çağrısı karşılık bulmayan CHP lideri Özel, saat 19.00’da Cumhurbaşkanlığında düzenlenecek resepsiyona katılmayacak.

Özel, Erdoğan'a çağrısını yineledi: 29 Ekim'de Çankaya Köşkü'ne gelmeye var mısın? Bu millet senden Atatürk’e saygı duymanı bekliyor

Kutlamalar Manisa’da devam edecek

Özel’in yürüyüşün ardından memleketi Manisa’ya giderek 101’inci yıl kutlamalarına Manisa’da devam etmesi bekleniyor. Özel, saat 20.00'de Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Fazıl Say ve Serenad Bağcan konserine katılacak.

Emek Büroları Danışma Kurulu toplantısı çarşamba günü yapılacak

Özgür Özel, çarşamba günü ise Ankara’da, CHP Gölge Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının düzenlediği Emek Büroları Danışma Kurulu toplantısına katılacak. Özel, perşembe akşamı ise 1-2-3 Kasım’da yapılacak milletvekili kampı için Antalya’ya gidecek.


Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - Hasan Cemal: PKK'nın şiddet ve terör politikaları barışın yolunu tıkıyor; devletin de demokrasi ve hukuk yolunu tıkamaktan vazgeçmesi lazım

TIKLAYIN - CHP'li Erdem: Öcalan hiçbir zaman umut hakkından yararlanamayacak ve tahliye edilmeyecektir

TIKLAYIN - Son anket sonuçları açıklandı: AKP 31 Mart'tan sonra ilk kez CHP'yi geçti

TIKLAYIN - Bakanlık hileli gıda listesini güncelledi: Ünlü firmanın peynirinde 'uygunsuzluk' tespiti

TIKLAYIN - Gökdelenden düşerek yaşamını yitiren Semanur'un notları ortaya çıktı

TIKLAYIN - Amerikan seçimlerinin sonucunu belirleyecek 7 çekişmeli eyalette anket sonuçları neyi gösteriyor?


“Sünnet, beden bütünlüğüne bir tehdit mi geleneğin vazgeçilmezi mi?”

 Yönetmen Ece Dizdar anlatıyor