Politika

Özel, Erdoğan'a çağrısını yineledi: 29 Ekim'de Çankaya Köşkü'ne gelmeye var mısın? Bu millet senden Atatürk’e saygı duymanı bekliyor

18 Ekim 2024 20:10

T24 Politika

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek bir kez daha 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun tüm partilerin katılımıyla Çankaya Köşkü'nde yapılmasını istedi. Çağrısını ilk olarak salı günü grup toplantısında yapan Özel, üç gündür yanıt alamadığını söyleyerek, "Üç gündür bekliyorum. Var mısın Sayın Erdoğan? Gazipaşa’nın evine gelmeye, Çankaya Köşkü’ne gelmeye ve bir Saray dayatmasından vazgeçip, milletin evinde, Ata’nın evinde milletin temsilcilerini ağırlamaya var mısın? Varsan biz varız. Bu millet senden Atatürk’e, eserine, ülkede yaşayan herkese saygı duymanı bekliyor" dedi.

CHP lideri Özgür Özel ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 14. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali'ne katıldı.

Özgür Özel, konuşmasında şunları söyledi:

"Siyasette birtakım hareketlenmeler yaşanıyor. Biz CHP olarak milletimizin verdiği verdiği yetkiyle ilk seçimlere kadar ülkenin ana muhalefet partisiyiz. Doğruları söylemek, mücadele etmek, emeklinin 12 bin 500 lirayla geçinmeye mecbur bırakanlara emeklinin zorluğunu anlatmak, asgari ücretli için çalışmak, tarımda ekmeğini arayanlar için balıkçılar, arıcılar, esnaf için mücadele etmek bizim görevimiz. Biz tüm seçilenlere, onu seçenlere hürmeten her zaman elimizi uzattık, nezaketi sürdürmeye ama muhalefetten bir adım geri atmamaya durduk. Geçmişte bizi ağır dille eleştirenler şimdi el sıkmaya, yol aramaya, ilişki kurmaya başladılar. Vallahi doğru yapıyorlar çünkü sokakta iki üyesi küs olmayanın yukarıda birbirine küsmeye, millete zaman kaybettirmeye hakkı yok. Ama bir yandan da gerilimi sürdürecek değişik açıklamalar da oluyor.

Sayın Erdoğan'a sesleniyorum; 29 Ekim törenini, resepsiyonunu, Gazipaşa’dan sesleniyorum ki Gazipaşa’nın evinde, milletin evinde, Çankaya Köşkü’nde yapınız. Çok uzun yıllar sonra tüm siyasi partiler Çankaya Köşkü’nde bir araya gelelim. Bu milletin istediği birliği, beraberliği, barışı, kardeşliği ve hep birlikte bu yoksulluktan kurtulmayı sağlayalım. Üç gündür bekliyorum. Gazipaşa’dan Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Var mısın Sayın Erdoğan? Gazipaşa’nın evine gelmeye, Çankaya Köşkü’ne gelmeye ve bir Saray dayatmasından vazgeçip, milletin evinde, Ata’nın evinde milletin temsilcilerini ağırlamaya var mısın? Varsan biz varız. Bu millet senden Atatürk’e, eserine, ülkede yaşayan herkese saygı duymanı bekliyor." (ANKA)

Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN | 2 yaşındaki kızının ölümüyle yargılanan baba masumiyetini kanıtladı, ölüm cezası durdurulmadı

TIKLAYIN | Devrilen tur otobüsündeki 6 kişinin öldüğü kazada, otobüs Aksaray'da mola verecekmiş

TIKLAYIN | Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan "yenidoğan çetesi" açıklaması: Cezasızlık algısı oluşturulmaya çalışıyor, böyle bir şey yok

TIKLAYIN | Devlet Bahçeli'nin eski koruma müdürü "yenidoğan çetesi" iddianamesinde sanık: Tapeleri ortaya çıktı

TIKLAYIN | Türkiye'nin en 'güvenilmez' kurumları belli oldu: İkinci sırada Diyanet var

TIKLAYIN | Prof. Dr. Fuat Keyman hayatını kaybetti

TIKLAYIN | Hepsiburada'nın satışı için anlaşma sağlandı

TIKLAYIN | Hazine ve Maliye Bakanı açıkladı: İşte en çok vergi kaçıranlar!

TIKLAYIN | Şenyaşar davasında bütün tutuklular hakkında tahliye kararı

TIKLAYIN | Milyonlarca kadının keşfetmeye korktuğu cinsel arzusu açıklandı!

TIKLAYIN | Köfteci Yusuf'ta ikinci kriz | Müşteriler ürünleri iade etmek için sıraya girdi, işletme talepleri durdurdu

TIKLAYIN | Miss Turkey birincisi İdil Bilgen, sessizliğini bozdu: Sabırsızlanıyorum!

TIKLAYIN | Yenidoğan çetesi iddianamesinde adı geçen hastanelerden biri de eski Sağlık Bakanı’nın!


Erdal Beşikçioğlu: Behzat Ç.’yi Etimesgutlularla çekeceğiz; bundan daha iyi bir ilçe tanıtımı olamaz