T24 Podcast

Ozan Gündoğdu: Ahmet Hakan gibi bir tarafsızlık tarif edemem; Erdoğan kazanırsa daha önce girdiğim hapse yine girebilirim

Gazeteci ve yorumcu Ozan Gündoğdu’nun konuk olduğu, ‘Yayınlanması Kaydıyla’ podcast serisinin yeni bölümü yayında

21 Mart 2023 16:19

T24 ve Podbee Media ortak yapımı ‘Yayınlanması Kaydıyla’ podcast serisinin yeni bölümünde Hazal Sipahi’nin konuğu gazeteci ve yorumcu Ozan Gündoğdu’ydu.  

Hopa Eylemleri’ne katılan emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun hayatını kaybetmesi üzerine Ankara’da düzenlenen eylemde göz altına alınıp tutuklanan ve yaklaşık 7 ay cezaevinde kalan Ozan Gündoğdu ile öğrenci hareketlerini; üniversitelerin outlet’leşmesinin ekonomi politiğini; maliye ve makroekonomi dersleri verdiği eğitimcilik dönemini; ekonomi editörü olarak BirGün’de aktif gazeteciliğe başlayışını; patronsuz bir gazetede ekonomi sayfası hazırlamayı; Halk TV’nin çeşitli programlarında konuk olarak yer aldığı dönemi; yapım ekibinde yer aldığı 'Muhtaç' belgeselini; Fox TV’ye transferini; 'Siyasal İslamcılık' kitabını; hızla değişen Türkiye gündeminde 'Trend Topic' podcast’ini yapmayı; 6 Şubat depremlerinden sonra medyanın tutumunu ve tarafsız gazeteciliğin imkanlarını konuştuk. 

Türkiye medyasının çeşitli kesimlerinden kişilerle meslek hayatlarındaki inişler, çıkışlar, önemli olaylar, bildiklerimiz ama özellikle de bilmediklerimize dair derinlemesine söyleşilerin yer aldığı ‘Yayınlanması Kaydıyla, tüm podcast platformlarında:

Ozan Gündoğdu kimdir? 

Gündoğdu, 2015 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite yıllarında öğrenci hareketinin içinde bulundu. Öğrenci hayatı boyunca çeşitli kitap ve dergilerde yazıları yayınlandı. 2014-2017 yılları arasında çeşitli kurumlarda makroekonomi ve maliye dersleri verdi. 

Aktif gazetecilik hayatına 2018 yılında BirGün gazetesinde ekonomi editörü olarak başladı. 2020-2022 arasında Halk TV’de yayınlanan 'Kayda Geçsin' programına, 2022’de yine Halk TV’deki 'Neden Sonuç' programında konuk olarak yer aldı.  2021 yılında, yapım ekibinde yer aldığı 'Muhtaç' adlı belgesel Altın Portakal’a aday gösterildi. 2022’nin Ağustos ayında Fox TV’de ekonomi ve siyaset yorumcusu olarak çalışmaya başladı. Yine 2022’de 'Siyasal İslamcılık' başlıklı kitabı yayımlandı. 

Gündoğdu, güncel olarak BirGün gazetesinde haftalık yazılar yazıyor, Fox TV’de 'Benden Söylemesi' programına konuk olarak eşlik ediyor ve Podbee Media bünyesinde 'Trend Topic' podcast serisini hazırlayıp sunuyor.