Magazin

Oyuncu Levent İnanır: Dayım Kadir İnanır yüzünden çocukluğumu yaşayamadım

"Hayatım Kadir İnanır'a vakfedilmiş gibi"

16 Ağustos 2022 18:21

Ünlü oyuncu Levent İnanır, erken yaşta babasını kaybettiği için dayısı Kadir İnanır'ın yanında büyüdüğünü söyleyerek, "İzinden gittiğim dayım Kadir İnanır yüzünden çocukluğumu yaşayamadım" dedi. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Haberler.com'un YouTube kanalında yayımlanan ve sunuculuğunu Gökay Kalaycıoğlu'nun üstlendiği Haber Bahane programının konuğu olan Levent İnanır, dayısı Kadir İnanır'a ve geçmişine ayrıntıları ilk kez paylaştı.

"Dayıma olan saygımdan dolayı basında bir tane sakil haberim çıkmadı"

Erken yaşta babasını kaybettiği için dayısı Kadir İnanır'ın yanında büyüdüğünü söyleyen Levent İnanır, şöyle konuştu: 

"Kadir İnanır'la 24 sene aynı evde yaşadık, sonrasında da her gün beraberdik. Benim daha bir tane basında sakil haberim çıkmadı. Çocukken de, gençken de, evliyken de... Boşanalı 8 sene oldu bunu bile kimse bilmiyor. Bu bile gereksiz haber olmadı. Başka insanlar boşandığında bağıra bağıra duyurur hatta bir de kavga çıkartır. 

21 senelik kariyerimde sadece küçük bir haberim çıktı. O da bir oyuncu arkadaşımla oturdum o zaman yapıldı. Sadece 5-6 kişi okumuştur. Bunun nedeni hem ilk aldığım terbiyeden sonra da Kadir dayıma olan saygımdan."

"Hayatım biraz Kadir İnanır'a vakfedilmiş gibi"

Hayatını Kadir İnanır'a göre yaşadığını belirten Levent İnanır, sözlerine şöyle devam etti: 

"Ben bir kere hakim karşısına çıktım. O da yanımda iki tane sinemacı kavga etti, beni de şahit gösterdiler. Prensipli yaşayan biriyim. Tabii ki benim de aykırılıklarım oldu. Benim de trafik cezam olabilirdi, bir kavgam olabilirdi. Benim hep bir otokontrolüm var. Attığım her adımı dayımı düşünerek attım. Onun adına leke sürülmesin dedim. Kendisine de 'Senin yüzünden çocukluğumu yaşayamadım' dedim. Dayım asla böyle bir şey istemedi; bu benim terbiyemden ve görgümden oldu. Hayatım biraz Kadir İnanır'a vakfedilmiş gibi. Bundan pişman değilim, bu benim kaderimmiş. Böyle yaşanması gerekiyormuş. Şimdiki aklım olsaydı oyunculuğu düşünmezdim."