Kültür-Sanat

Oya Baydar 'Köpekli Çocuklar Gecesi' kitabı hakkındaki söyleşisiyle TÜYAP'ta

Ömer Madra ve Turhan Günay söyleşinin moderatörlüğünü üstleniyor

07 Kasım 2019 19:30

Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden Oya Baydar, Eylül ayında Can Yayınları tarafından yayımlanan son kitabı 'Köpekli Çocuklar Gecesi' hakkında 9 Kasım Cumartesi günü Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda bir söyleşi gerçekleştirecek. Moderatörlüğünü Ömer Madra ve Turhan Günay'ın üstlendiği söyleşi "Edebiyat, İklim Felaketi ve Çevrecilik: 'Köpekli Çocuklar Gecesi' Üzerine" başlığını taşıyor. 

T24 yazarı Baydar'ın fuar kapsamında gerçekleştireceği söyleşi 9 Kasım Cumartesi günü 13.15-14.00 saatleri arasında Heybeliada Salonu'nda olacak. Yazar, daha sonra kitaplarını imzalamak üzere Can Yayınları standında okurlarıyla bir araya gelecek. İmza etkinliğinin başlangıç saati 14.15 olarak belirlendi. 

Söyleşide hakkında konuşulacak 'Köpekli Çocuklar Gecesi' kitabının tanıtımı şöyle: 

"Oya Baydar, edebiyatımızın ilk ekolojik distopyası denebilecek 'Köpekli Çocuklar Gecesi’nde hepimizin içten içe bildiği ama birçoğumuzun görmezden geldiği küresel iklim krizine ve o krizin ortasında kalan insana yöneltiyor kalemini.

Beklenenden çabuk gelen küresel iklim felaketinin ortasında; savaşların, çatışmaların kırıp geçirdiği bir bölgede oğlunu arayan bir kadın… Dünyada yaşam tufanla sona ererken, geçmişte kalmış gizemli bir aşka dönüş… İnsanın acılarla yoğurulmuş kaderi ve hiç tükenmeyen umut…

Kurumuş dere yatakları, çölleşmiş ormanlar, plastik adalarının doldurduğu denizler,  eriyen buzullar, yaşam alanları talan edilmiş hayvanlar, her gün bir yenisine şahit olunan doğal felaketler… Taşları duyarsızlık ve sorumsuzlukla döşenen bu yolun sonunda bizi ne bekliyor?

Yıllar sürecek kuraklıktan, susuzluktan ve savaşlardan sonra yaşanacak küresel tufan yaşamı sona erdirirken, Köpekli Çocuklar’ın ve İklim Çocukları’nın masumiyeti umudun ve yaşamın yeniden yeşermesini sağlayabilecek mi?"