Kültür-Sanat

Osmanlı'dan transatlantik Ermeni göçüne; meraklıları Tarih Kampı'nda buluşuyor

16 Haziran 2023 13:43

Akademik üretim ve bilgi paylaşım alanlarına yeni bir alternatif sunma kaygısıyla bir araya gelen bir grup üniversite öğrencisinin kurduğu Göçebe Düşünce Derneği, 20-26 Temmuz 2023 arasında Bodrum-Gümüşlük Akademisi Vakfı’nda Tarih Kampı düzenliyor.

“Arşivden Metodolojiye Bir Tarih Atölyesi” adını taşıyan kamp, Ümit Kurt, Şeyma Afacan, Mehmet Kuru, Hazal Özdemir ve Gürer Karagedikli gibi alanında deneyimli isimlerin rehberliğinde gerçekleşecek.

Kampta; erken modern Osmanlı İmparatorluğu'nda çevre ve ekonomi takibi, fotoğraflarla transatlantik Ermeni göçü, imparatorluğun toplumsal bir arada yaşama pratikleri temelinde mikro tarih yazımının prensipleri ve duyguların tarihselliği gibi konular ele alınacak.

Gümüşlük Akademisi’nde gerçekleşecek bu atölye; arşivden metodolojiye tarih disipliniyle ilgili çalışmaları meşgul eden ana temaları ve soruları konu edinirken, tarih disiplinine ilişkin paradigmaları mikro tarih perspektifiyle yeniden ele almayı ve katılımcılarla birlikte tartışmayı hedefliyor.

Göçebe Düşünce Derneği'nin düzenlediği bu kamp, tarihçilik mesleğini icra eden profesyonellerin yanı sıra tarihin geniş bir yelpazesine ilgi duyan herkesin katılımına açık.

Detaylı bilgi için http://gocebedusunce.org/news/tarih-kamp-2023