Yaşam

Ortadan kaybolan geyiğe böyle seslendi: "Ne olur geri dön Mete, seni bekliyorum!"

Kayıp geyik, Turgutlu'da bir vatandaşın evinin bahçesinde bulundu

12 Ekim 2022 18:17

Tarım ve Orman Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü tarafından Spil Dağı Milli Parkı’na bırakılan, ‘’Oğlum bak git’’ videosuyla viral olan Mete isimli geyik 1 haftadır kayıp.

Spil Dağı Milli Parkı Restoran Şefi Orhan Kalkan, ortadan kaybolan geyiğe ‘geri dön’ çağrısında bulunarak, "Ben sana 100 kilometre uzağa mı git dedim Mete? Şuraya git dedim hemen. Şu ormana git sonra gel dedim, restoranda insanlar var dedim. Ne olursun geri dön Mete. Bak bir daha sana böyle davranmayacağım, sana kızmayacağım. Müşteriler de olsa seni kovalamayacağım Mete. Ne olur geri dön Mete. Seni bekliyorum"  ifadelerini kullandı.  


" />

Mete geyik, Orhan Kalkan’ın "Bak burası restoran sen buraya giremezsin. Ben sana sabah akşam yemek veriyorum zaten. Biraz geri dur bekle" demesinden sonra ormana doğru giderek ortadan kayboldu.

Manisa Spil Dağı Milli Parkı’na salınan 14 kızıl geyikten en ünlüsü olan Mete geyik, özel ekip tarafından aranıyor. 

Mete Geyik önce okul bahçesinde görüldü, sonra bir vatandaşın evinin bahçesinde yakalandı 

1 haftadır kayıp olan Mete geyik, Turgutlu'da bir okulun bahçesinde görüldükten sonra uzun aramalar sonucu Turgutlu'nun Yayla mahallesinde bir vatandaşın evinin bahçesinde yakalandı.

Sabah saatlerinde Turgutlu'daki bir okulun bahçesinde görülen kızıl geyik, okul yönetiminin ihbar etmesi üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince arama çalışmaları sonucu bir evin bahçesinde yorgun bir şekilde bulundu.

Mete geyik, ait olduğu yere götürülmek üzere Veteriner Hekim Dr. Engin Bahçeci tarafından bayıltılarak yola çıkarıldı. (İHA)

TIKLAYIN- Her gün restorana gelen geyik ile konuşan adam: Ormandaki arkadaşlarının yanına git artık