Çevre

Orman Müdürlüğü’nü eleştiri yağmuruna tutan AKP’li Ceylan: Aşırı bir şekilde odun kesimi yapılıyor, rakam dört yıl içinde 10 milyon arttı!

09 Nisan 2021 08:11

TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu’nda Orman Müdürlüğü'nü eleştiri yağmuruna tutan AKP Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, odun üretimi nedeniyle yapılan ağaç kesimlerine eleştirerek, “Son yıllarda ormanlarda aşırı bir şekilde odun kesimi yapılıyor. 2017’de 18.5 milyon metreküp ağaç kesilirken dört yıl içerinde 10 milyon artırılarak şu an 28.5 milyon metreküpe çıktı ve gittikçe de artırılıyor” dedi.

Cumhuriyet'in haberine göre, TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu’nda Ceylan, komisyonun önceki toplantısında yaptığı gibi odun üretimi konusunda uyarılarda bulundu.

 Ceylan, “Orman alanlarını artıran nadir ülkelerden bir tanesi olduğumuzu rakamlarla biliyoruz. Ama son yıllarda ormanlarda aşırı bir şekilde odun kesimi yapılıyor. Özellikle afetlerin önlenmesinde, aşırı yağan yağmurların tutulmasında bunları tutan ormanlardır. Bu aşırı kesimden dolayı ormanlardaki tutma özelliğinin, özellikle erozyona sebebiyet verdiğini ve tutma özelliklerinin gittikçe azaldığına şahit oluyoruz” dedi.

Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar’dan bu konuya dikkat etmesini istedi.

TIKLAYIN - AKP’li milletvekilinden Orman Müdürlüğü’ne eleştiri yağmuru