Kültür-Sanat

"Organize İşler: Sazan Sarmalı’nın Netflix’e de verilmesi, Türk sinemasının Mars’a yanıtı"

İki haftada 2.5 milyon kişi tarafından izlenen film, cuma itibariyle Netflix'te de gösterime girdi

16 Şubat 2019 13:48

T24

Dünya gazetesi yazarı ve Bloomberg HT Radyo Genel Yayın Yönetmeni Açıl Sezen, Yılmaz Erdoğan’ın senaristliğini, yönetmenliğini ve baş rolünü üstlendiği Organize İşler: Sazan Sarmalı filminin henüz vizyondayken Netflix’te de yayına girmesini dağıtımcı Mars Group’a bir yanıt olarak yorumladı.

TIKLAYIN - Organize İşler: Sazan Sarmalı filmi Netflix'te yayınlandı

Organize İşler serisinin ikinci filminin cuma akşam itibariyle Netflix’te de yayınlanmaya başlamasını kişisel Twitter hesabında değerlendiren Sezen, Organize İşler Sazan Sarmalı’nın sinema salonlarında oynarken Netflix’e de verilmesi, Türk sinemasının kendini “alternatifsiz gören” Mars’a yanıtı. Yılmaz Erdoğan ve BKM yönetimi, ‘Sen mısırla tahsilata devam et, ben filmimi Mısır da dahil 190 ülkede gösteririm’ demiş” ifadelerini kullandı.

Yapımcılığını BKM’nin üstlendiği, senaristliğini ve yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan’ın yaptığı Organize İşler: Sazan Sarmalı filmi 1 Şubat’ta vizyona girmiş ve iki haftada 2.5 milyon kişi tarafından izlendi. Film, cuma akşam itibariyle henüz vizyondayken Netflix’te de yayınlanmaya başlamıştı. Bu, Türkiye’de ilk kez uygulanan bir yöntem.

Aralarında Yılmaz Erdoğan’ın da bulunduğu çok sayıda yapımcı, Yeni Sinema Yasası öncesinde bilet fiyatlarından alınan pay konusunda dağıtımcı Mars Entertainment Group’la gerginlik yaşamıştı.